Δεν φοβούνται μονάχα οι ζωντανοί τους διαρρήκτες, αλλά και οι νεκροί!

Άγνωστος-οι εισήλθαν στο νεκροταφείο της Οιχαλίας και αφαίρεσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί καντήλια και λοιπά είδη από χαλκό

Αναμφίβολα μετά τα όσα διαδραματίζονται γύρω μας θα ισχυριζόταν κανείς ότι πλέον δεν φοβούνται μονάχα οι ζωντανοί τους διαρρήκτες, αλλά και οι νεκροί.

Ούτε ιερό, ούτε όσιο δεν είχαν άγνωστος-οι, οι οποίοι τις βραδινές ώρες τις Κυριακής προς Δευτέρα όπως καταγγέλθηκε στο ΚΡΗΝΗ LIVE εισήλθαν στο χώρο του νεκροταφείου της Δημοτικής Κοινότητας Οιχαλίας και λεηλάτησαν τους τάφους, αρπάζοντας μπρούτζινα καντήλια και λοιπά αντικείμενα.

Δεν σεβάστηκαν καν τους νεκρούς, αφού κατά την παράνομη παρουσία τους στο κοιμητήριο δεν δίστασαν ακόμη και να προκαλέσουν φθορές στους τάφους, στις περιπτώσεις που ήταν δύσκολο να απομακρύνουν τα καντήλια.

Οι ιερόσυλοι ήταν αρκετά οργανωμένοι, αφού έδρασαν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, μιας και το κοιμητήριο απέχει ελάχιστα μέτρα από την κατοικήσιμη περιοχή. Ήταν γνώστες του αντικείμενου μιας και αφαίρεσαν μονάχα μπρούτζινα καντήλια και άλλα αντικείμενα του ιδίου υλικού, αφήνοντας είδη, που δεν αποτελούνταν από χαλκό, ή δεν μπορούσαν να τα απομακρύνουν παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν.

Η αξία των καντηλιών είναι μεγάλη, αν προστεθούν όμως και οι ζημιές που προκάλεσαν στους τάφους, τότε το κόστος διπλασιάζεται.

Το πρωί της Δευτέρας, συγγενείς των νεκρών, στην θέα των απωλειών και των ζημιών στους τάφους, εξέφραζαν την οργή τους για το περιστατικό, μη μπορώντας να πιστέψουν που μπορεί να φτάσει η δράση ενός ή πολλών «ανθρώπων», αν αυτοί θέλουν να λέγονται άνθρωποι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες κλοπές έγιναν προ 2ετίας περίπου στα κοιμητήρια της Κρήνης και του Ζάρκου. Μάλιστα στην περίπτωση του Ζάρκου, οι ιερόσυλοι αφού είχαν αφαιρέσει τα μπρούτζινα καντήλια από τους τάφους, μετέβησαν σε αγροτική περιοχή, αφαίρεσαν τα μάρμαρα που είχαν πάνω τους ενώ άφησαν πίσω τους και αντικείμενα που δεν περιείχαν το ίδιο υλικό.