Δεν πρόλαβαν να ανασάνουν και ξεκίνησαν εκ νέου την εκλογική προετοιμασία

Επί ποδός βρίσκονται οι υπάλληλοι των Δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου

Δεν πρόλαβαν να ανασάνουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές οι υπάλληλοι των Δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και ξεκινούν εκ νέου για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ήδη στην Περιφερειακή Ενότητα ξεκίνησαν οι απαραίτητες εκλογικές προετοιμασίες, οι οποίες θα ενταθούν μέσα στις επόμενες ημέρες πλησιάζοντας προς τις εκλογές. Οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται βαδίζουν κατά γράμμα του νόμου και βάσει των εγκυκλίων που αποστέλλονται από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών.

Πλέον και στο αμέσως επόμενο διάστημα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων αναμένεται να δεχτεί το εκλογικό υλικό, σάκους και γραφική ύλη, όπως επίσης και τα ψηφοδέλτια που θα αποσταλούν από τα κόμματα. Όλο αυτό το εκλογικό υλικό θα τακτοποιηθεί στους εκλογικούς σάκους που θα παραλάβουν οι Δήμοι του νομού ένα τριήμερο πριν τις εκλογές, το οποίο θα διανεμηθεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Η παράδοση των ψηφοδελτίων των κομμάτων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι και τις 28 Ιουνίου σε επαρκή αριθμό ανάλογα µε τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους. Αυτή τη φορά θα ισχύσουν οι εκλογικοί κατάλογοι µε τις αλλαγές που αιτήθηκαν εκλογείς μέχρι τις 30 Απριλίου 2019. Αυτό σημαίνει ότι ισχύουν µμόνον οι αιτήσεις που κατατέθηκαν έως τότε για µμεταδημότευση ή για ετεροδημότες. Εάν, δηλαδή, επιθυμεί κάποιος µμεταδημότευση, αυτό δεν θα αλλάξει τον τόπο ψηφοφορίας. Για όσους έχουν δηλωθεί ως ετεροδημότες, αυτοί θα ψηφίσουν στον τόπο που κατοικούν και όχι εκεί που είναι εγγεγραμμένοι.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι, οι ασκούμενοι δικηγόροι, όπως και οι δικαστικοί υπάλληλοι που ενδιαφέρονται να ασκήσουν καθήκοντα δικαστικού αντιπροσώπου στις εκλογές ξεκίνησαν από την περασμένη Πέμπτη να καταθέτουν αιτήσεις για συμμετοχή ή για εξαίρεση. Έχουν μπροστά τους χρονικό περιθώριο ενός πενθημέρου ενώ στην  συνέχεια θα διεξαχθεί η κλήρωση από τον Άρειο Πάγο.

Στις 25 Ιουνίου εξάλλου τα κατά τόπους αρμόδια δικαστήρια θα πρέπει αν διορίσουν τα µέλη των εφορευτικών επιτροπών στα εκλογικά τμήματα. Στις πρόσφατες εκλογές παρατηρήθηκε μεγάλο πρόβλημα καθώς σε πολλά τμήματα, έλειπαν µέλη και σε κάποια δεν εμφανίσθηκε κανένα. Το πρόβλημα λύθηκε όπως-όπως µε τη βοήθεια, κυρίως, των δύο γραμματέων που μπορούσε να διορίσει κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος. Είναι άγνωστο εάν θα διοριστούν και πάλι δύο γραμματείς, ενώ εκκρεμεί και πρόταση για την έμμισθη συμμετοχή των µελών των εφορευτικών επιτροπών.

Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών θα πρέπει να έχουν ειδοποιηθεί μέχρι και τη 1η Ιουλίου από τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

Τέλος στις 4 Ιουλίου, δικαστικοί αντιπρόσωποι, έφοροι αντιπροσώπων και αναπληρωτές οφείλουν να παρουσιαστούν στις περιοχές που έχουν διοριστεί για να διευκολύνουν την εκλογική διαδικασία.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *