Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από την ολομέλεια του ΚΙΝ.ΑΛ. Φαρκαδόνας

Εντός δεκαημέρου αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόσωπο του υποψηφίου δημάρχου Φαρκαδόνας μετά την εξέταση όλων των υποψηφιοτήτων από την τοπική και τη νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος

 Αν και πολλοί ανέμεναν το βράδυ του Σαββάτου να βγει «λευκός καπνός» από την ολομέλεια της τοπικής οργάνωσης του Κινήματος Αλλαγής Δήμου Φαρκαδόνας σχετικά με την επιλογή υποψηφίου που θα λάβει τη στήριξη του κόμματος, βαδίζοντας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Αντιθέτως η ολομέλεια απεφάνθη να λάβει λίγες μέρες προθεσμία, ώστε να εξεταστεί κάθε πτυχή του θέματος της επιλογής υποψηφίου, λαμβάνοντας υπόψη το τυπικό της διαδικασίας που θέτει το Κίνημα και σχετίζεται με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η ολομέλεια της τοπικής οργάνωσης διεξήχθη στη Φαρκαδόνα και συγκεκριμένα στο κέντρο «Θεσσαλία Παλλάς». Πέραν των τοπικών στελεχών και μελών του κόμματος στη συγκέντρωση συμμετείχαν μέλη της Νομαρχιακής Τρικάλων και της Κεντρικής Επιτροπής.

Κατά την έναρξη την εκδήλωση χαιρέτησαν ο γραμματέας της Ν.Ε. Τρικάλων του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γιώργος Μανώλης, καθώς και οι κ.κ. Λώρεν Κασσοπούλου και Αθανασία Ζαραμπούκα, που τοποθετήθηκαν επί των αυτοδιοικητικών εκλογών, καλώντας ταυτόχρονα και σε επαγρύπνηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε ανάλογο ύφος τοποθετήθηκε και ο γραμματέας της τοπικής του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Χρήστος Καραμάνος, ο οποίος λίγο αργότερα ήρθε να ανακοινώσει τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν και συγκεκριμένα της κα Ελένης Χαλβατζά και Δημήτρη Καϊμά.

Ωστόσο στην αίθουσα της εκδήλωσης παραβρέθηκε και η κα Δέσποινα Μπότη, υποψήφια δήμαρχος Φαρκαδόνας και επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Φαρκαδόνας, η οποία ζήτησε το λόγο. Η ίδια, λαμβάνοντας το λόγο, παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της παράταξής της, απηύθυνε κάλεσμα σ’ όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για συμπόρευση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν βρήκε σύμφωνους ολομέλεια και στελέχη της Νομαρχιακής.

Ο λόγος στην εκδήλωση δόθηκε και στα δυο πρόσωπα που κατέθεσαν επίσημες υποψηφιότητες στην τοπική. Αρχικά το λόγο έλαβε η κα Ελένη Χαλβατζά χαρακτηρίζοντας την διαδικασία άκρως δημοκρατική. Αναφέρθηκε στους στόχους και στο όραμα της για την περιοχή, επικεντρώνοντας την προσοχή στον πρωτογενή τομέα, στις συμπράξεις όμορων ΟΤΑ με κοινά προβλήματα, κοινούς στόχους που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη. Όπως ανέφερε ο Δήμος Φαρκαδόνας πρέπει να κεντρίσει τα φώτα της δημοσιότητας όχι από τους τσακωμούς, αλλά με έργα και πράξεις, με αναπτυξιακά σχέδια που θα τον αναπτύξουν και θα κρατήσουν τους νέους στον τόπο τους, να δημιουργήσουν και να μεγαλουργήσουν.

Λίγο πριν το κλείσιμο της τοποθέτησής της, ζήτησε ενότητα, σύμπραξη, δουλειά, πρόγραμμα, με μπροστάρηδες τους νέους.

Το όραμα του για το Δήμο Φαρκαδόνας ξεδίπλωσε ο έτερος ενδιαφερόμενος κ. Δημήτρης Καϊμάς. Στάθηκε στα χαρακτηριστικά της περιοχής, στο γεωργοκτηνοτροφικό τομέα που πέραν της εθνικής απαιτεί και της τοπικής στήριξης.

Ωστόσο λίγο πριν το κλείσιμο της εκδήλωσης ο γραμματέας της τοπικής κ. Χρήστος Καραμάνος ανακοίνωσε στην ολομέλεια ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από τον πρώην δήμαρχο και πρώην επικεφαλής της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Δημήτρη Χαντζή, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρεται να τεθεί κι εκείνος με τη σειρά του υποψήφιος. 

Όλες οι υποψηφιότητες αναμένεται να εξεταστούν από την τοπική και νομαρχιακή του ΚΙΝ.ΑΛ. και αναμένεται εντός δεκαημέρου σε νέα εκδήλωση να ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου.
5 Σχόλια

 1. Ν. Γκίκας
  07/12/2018 at 19:40

  Η ευρύτερη κεντροαριστερά στην περιοχή της Φαρκαδόνας μόνο μια ευκαιρία έχει να «πάρει» το Δήμο και αυτή ακούει στο όνομα του φαρμακοποιού Σαπουνά Σπύρου, ο οποίος είναι αξιόπιστος, ενωτικός και μπορεί να συσπειρώσει ετερόκλιτο κόσμο. Ίσως δεν είναι ο απόλυτος κομματικός της παράταξης του ΚΙΝΑΛ αλλά στο παρελθόν είχε συνεργασθεί ουσιαστικά με το ΠΑΣΟΚ και υπέβαλε νομίζω και τώρα υποψηφιότητα. Δεν γνωρίζω τις σκέψεις του, μένουν να εξεταστούν από τους αρμόδιους, αλλά σίγουρα δεν οραματίζεται ουτοπίες, δίκαιες αναπτύξεις και παραγωγικές ανασυγκροτήσεις, ούτε αερολογεί δεδομένου ότι είναι πρακτικός, άμεσος και γήινος.

 2. Ευαγγελία Μπίτζιου
  07/12/2018 at 09:28

  Εφόσον υποστηρίζεται ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω μέριμνα για τον πρωτογενή τομέα – αναμενόμενο και κατανοητό δεδομένου ότι ο τόπος μας βρίθει τέτοιων δραστηριοτήτων- δεν μπορεί συγχρόνως να διατυπώνεται η πεποίθηση ότι θα μείνουν οι νέοι (γενικά) σε αυτόν τον τόπο. Πρέπει να καταστεί σαφές – αν και φαντάζομαι ότι όλοι οι υποψήφιοι όλων των πολιτικών χώρων το έχουν στο μυαλό τους- ότι δεν ασχολούνται όλοι οι νέοι αυτού του τόπου με τον πρωτογενή τομέα, είτε επειδή σπούδασαν κάτι παρεμφερές είτε επειδή απασχολούνται σε οικογενειακή επιχείρηση. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι νέοι οι οποίοι έχουν σπουδάσει, επιμορφωθεί και συνεχίζουν να επιμορφώνονται σε ό,τι αφορά την επιστήμη τους, μένουν στο Δήμο μας, αλλά είτε παραμένουν άνεργοι είτε εργάζονται οπουδήποτε αλλού, παρά στο αντικείμενό τους, προκειμένου να βγάλουν τα έξοδά τους. Για αυτούς τους νέους ενδιαφέρεται κανείς;; Μήπως αυτοί οι νέοι θα είναι καταδικασμένοι αν μείνουν εδώ, δεδομένου ότι ευαγγελίζονται (όχι οι νέοι) μόνο αναπτυξιακά σχέδια (αλήθεια σε ποιον τομέα;; ) κι όχι έργα;; Οπότε μήπως εμμέσως πλην σαφώς εξοβελίζονται;; Να επισημάνω, τέλος, ότι απλώς διατυπώνω την άποψή μου με παρρησία, υπό την ιδιότητά μου ως νέου επιστήμονα που δεν υπάγεται όμως στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα.

 3. Δημήτρης Β
  03/12/2018 at 01:42

  Μάθετε πρώτα ορθογραφία και συντακτικό και μετά σχολιάστε. παλεύουμε να κατανοήσουμε τα γραφόμενα σας.

 4. Ξανθος Νατσινας
  02/12/2018 at 22:33

  Κουβέντα για την νταμπακέρα,τα ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060,τα πετσοκόματα θα συνεχιστούν σύμφωνα με τον βενιζέλο που το θέλει να συνεχιστούν.Οταν ήταν συγκυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ και τον ακροδεξιό καρατζαφέρη τα πετσοκοματα μαζί με τους αλητάμπουρες λωποδύτες,που άρπαξαν τα δις από τα γνωστά θέματα,και τα βγάλανε στο εξωτερικό,αλλά δεν είναι όλοι φυλακή,ούτε τους πήραν τα λεφτά μαζί με τα δάνεια των κομμάτων,βάζοντας στα μνοιμώνια από το καστελόριζω,μέχρι σήμερα που μας κλέψανε την ζωή μας,ρίχνοντας το λαό στην φτώχεια,και στην εξαθλίωση,αλαζονεία χωρίς κριτική και αυτοκριτική,είναι ή δεν είναι αυταρχισμός;Όσο για οποία ή οποιος προκύπτει από την διαδικασία,να γνωρίζει ότι θα έχει βάρος τα παραπάνω.Καλα ξεμπερδέματα.

 5. Δεν μας ειπαν ομως αυτοι οι κυριοι και οι κυριες τι θα γινει με τα δανεια του πασοκ ? η αλλαξε αφμ το κιναλ και θα τα πληρωσει ο λαοτζικος παλι ?