Δέσποινα Μπότη: Νέα αρχή- Νέοι άνθρωποι

Η ενασχόληση με τα κοινά σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο είναι πράγματι κορυφαία πρόκληση για πολλούς πολίτες. Το έργο των διοικούντων του Δήμου είναι ένα σύνθετο έργο διοίκησης. Η διοίκηση μιας συνένωσης «τέως δήμων» με διαφορετική σύνθεση , φυσιογνωμία και προβλήματα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις με αναπτυξιακή προοπτική που θα προσθέσουν αξία, νέα εικόνα, λιγότερα προβλήματα, υψηλότερη ποιότητα ζωής σ’ όλους τους δημότες.

Βασικός μας στόχος είναι ένας Δήμος αλληλέγγυος σε όλους, όπου όλοι οι δημότες να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και να αισθάνονται ότι ο Δήμος είναι δίπλα τους. Ένας Δήμος που θα αξιοποιεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της γεωγραφικής θέσης και την αξιοσύνη των ανθρώπων που τον κατοικούν με πολιτικές αποφάσεις τολμηρές, με συνεργασίες, με μελέτες και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.

*Να παίξει ο Δήμος ρόλο καταλύτη για μια νέα, δίκαιη και αειφόρο ανάπτυξη, με γνώμονα την κάλυψη των κοινωνικών αγαθών.

*Να ενθαρρύνει τη συμμετοχή και την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας με τις αποφάσεις του , ως Δημοτικό Συμβούλιο.

*Να αναβαθμίσει το περιβάλλον και να βελτιώσει την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ των πολιτών προσφέροντάς τους περισσότερους κοινόχρηστους χώρους με πράσινο.

*Να νοιώθουν οι πολίτες όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων ότι αποτελούν μέρος του Δήμου μας με ίσα δικαιώματα.

*Να είναι παρών και συμπαραστάτης στους αγώνες για εργασία – παιδεία- υγεία των πολιτών.

*Να θεσμοθετήσει διαδικασίες ενεργοποίησης και συμμετοχής των πολιτών σε θέματα: Διαχείρισης – ανάπτυξης και διαφάνειας (συμμετοχικός προϋπολογισμός) .

*Να διεκδικεί μαζί με φορείς και συλλογικότητες τα δίκαια αιτήματα του Δήμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κάθε κεντρική εξουσία.

*Να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά και την Ιστορία της Περιοχής.

*Να βάλει φραγμό στο σημερινό υπάρχον χρεοκοπημένο Αυτοδιοικητικό μοντέλο προωθώντας και τη ψηφιακή αναβάθμιση της διοίκησης, ώστε ο πολίτης να διευκολύνεται από τον Δήμο στη μάχη του με τη γραφειοκρατία (σύνδεση με τα διοικητικά γραφεία των Τοπικών Διαμερισμάτων).

Είναι καιρός να αγωνιστούμε για ένα Δήμο που θα εγγυάται την ισοπολιτεία όλων των δημοτών, που θα τοποθετεί πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον , που θα επενδύει στη παιδεία , τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, θα ενδιαφέρεται με δράσεις για όλες τις ηλικίες (παιδιά- ενήλικες- Τρίτη Ηλικία) , θα υπερασπίζεται το περιβάλλον και θα στοχεύει στην ανάπτυξη.

Θέλουμε τον τόπο μας ζωντανό, δημιουργικό, με φαντασία, διαφάνεια και με επιλογές που θα προσθέτουν στο γενικό καλό. Μια πολιτική ξεκάθαρη, που δεν θα χρονοτριβεί και θα αξιοποιεί αποτελεσματικά τις οργανωμένες δομές του Δήμου μας και το φιλότιμο των εργαζομένων του. Θέλουμε ένα τόπο , που θα αποτελέσει έλξη για την επιστροφή των μεταναστών και ιδιαίτερα των νέων πτυχιούχων .

Για να υλοποιήσουμε το ΟΡΑΜΑ μας συναντηθήκαμε δημότες με διαφορετικές ιδεολογικές και κομματικές ετικέτες, δημότες με διάθεση για προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά κυρίως ΝΕΟΙ με ήθος και ηθική, δραστήριοι , φίλεργοι, που με αυθεντικότητα, πείσμα και τεχνογνωσία θέλουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας για το καλό του Τόπου μας.

Απευθύνουμε ένα ευρύτατο κάλεσμα στους πολίτες του Δήμου μας ,προκειμένου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με αίσθημα ευθύνης στα πλαίσια μιας σωστής προγραμματικής σύγκλισης, με σύνεση, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ωριμότητα και αρχές να αντισταθούμε στην μίζερη πορεία της σημερινής δημοτικής αρχής, να συζητήσουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Δήμου Φαρκαδόνας και να δώσουμε τις αρμόζουσες λύσεις.

Σύντομα με την ολοκλήρωση των επαφών και των συνεργασιών που είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη, θα σας παρουσιάσουμε τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ πλουραλιστικό συνδυασμό μας καθώς και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτάσεις για να ξεφύγει ο Δήμος από τη σημερινή υποβάθμιση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ… ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με αίσθημα ευθύνης και με τιμή

Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Φαρκαδόνας, Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης

Δέσποινα Σ. Μπότη – Χαχοπούλου