Διακοπές τέλος για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Με την ολοκλήρωση των διακοπών του Πάσχα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί εισήλθαν στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους

Στους γνώριμους ρυθμούς επέστρεψαν το πρωί της Δευτέρας μετά την πολυήμερη ανάπαυλα λόγω των διακοπών του Πάσχα οι μαθητές και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων.

Επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες, όπου και τυπικά εισήλθαν στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους. Κατά την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες, κύλησαν όλα ομαλά. Ανταλλάχτηκαν αρχικά ευχές ενώ μετέπειτα ακολουθήθηκε το σχολικό πρόγραμμα.

Για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η κατάσταση ήταν πιο χαλαρή. Για εκείνους όμως της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δη τους τελειόφοιτους λυκείου το άγχος μεγιστοποιείται μιας και βαδίζουν προς τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Τυπικά οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γυμνασίων και λυκείων έχουν μπροστά τους σχεδόν ένα μήνα μαθημάτων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα τα μαθήματα του διδακτικού έτους 2017-2018 στα Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια ολοκληρώνεται το τρίτο δεκαήμερο του Μάη.

Με την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους αναμένεται να ξεκινήσουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις.

Με την ολοκλήρωση των ενδοσχολικών εξετάσεων οι μαθητές της Γ΄ τάξεις λυκείων αναμένεται να ριχτούν στην εξεταστική δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2018 ξεκινούν στις 8 Ιουνίου για τα ΓΕΛ με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ενώ για τα ΕΠΑΛ ξεκινούν μια ημέρα νωρίτερα στις 7 Ιουνίου.

Αναφορικά με τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το διδακτικό έτος λήγει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου.