Διάνοιξη του κτηνοτροφικού δρόμου, περιμετρικά της πλαγιάς του Όρους «Κοκκιναδάκι», ζητούν κτηνοτρόφοι του Ζάρκου

Καλύτερη προσβασιμότητα στους κτηνοτροφικούς δρόμους του Ζάρκου, ζητούν οι κτηνοτρόφοι του χωριού. Το αίτημα τέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά την επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό του ζώου που είχε παγιδευτεί σε απόκρημνη πλαγιά 250 περίπου μέτρων του Όρους Κοκκιναδάκι.

Ο κτηνοτρόφος κ. Δημήτρης Μητρούσιας τη χθεσινή ημέρα, αναφέρθηκε στις δυσκολίες προσβασιμότητας περιμετρικά του βουνού, όπισθεν του λόφου του Προφήτη Ηλία, τονίζοντας ότι ο υπάρχον δρόμος, αφενός δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους βοσκούς, ώστε να προσεγγίσουν τα κοπάδια τους καθώς τα αυτοκίνητα, αν και αγροτικά, δεν μπορούν να διασχίσουν την πλαγιά του βουνού λόγω της μορφολογίας του εδάφους, αφετέρου ο υπάρχον κτηνοτροφικός δρόμος, αν και διανοίχτηκε το καλοκαίρι, αντιμετωπίζει πολλές ζημιές λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν στις αρχές του φθινοπώρου. Τις προηγούμενες ημέρες υλοποιήθηκαν εργασίες διάνοιξης και διαμόρφωσης δρόμου στους πρόποδες του όρους Κοκκινάδακι. Όπως σημείωσε ο κτηνοτρόφος, η συγκεκριμένη διάνοιξη δεν ήταν αρκετή για να εξυπηρετήσει πλήρως τους ιδιοκτήτες κοπαδιών. Αποτέλεσμα οι ίδιοι να χρησιμοποιούν τα άλογα για να προσεγγίζουν τα κοπάδια τους. Ακόμη και σ’ αυτή την περίπτωση οι δυσκολίες είναι μεγάλες καθώς ούτε τα ζώα δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο λόγω του πετρώδους εδάφους, κι αυτό διαφάνηκε χθες κατά την μεταφορά, διαφόρων υλικών, που χρησιμοποιήθηκαν για τον απεγκλωβισμό της κατσίκας.

Ο κ. Μητρούσιας μετέφερε το αίτημα τόσο από την πλευρά του, όσο κι άλλων συναδέλφων του, της διάνοιξης δρόμου περιμετρικά της πλαγιάς του βουνού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Μάλιστα ο ίδιος, όπως και συνάδελφοί του θα απευθυνθούν στο Δήμο Φαρκαδόνας και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για να βρει θετική ανταπόκριση το αίτημά τους.