Διασχίζει το κέντρο της Φαρκαδόνας και «κλέβει» τις εντυπώσεις ο κ. Αποστόλης Καραμάνος

Μετέτρεψε το ποδήλατο του σε βενζινοκίνητο χρησιμοποιώντας αυτό σε δύσκολες αποστάσεις

«Κλέβει» τις εντυπώσεις στη διάρκεια της ποδηλατικής του βόλτας στη Φαρκαδόνα. Και πώς άλλωστε. Ο λόγος για τον κ. Αποστόλη Καραμάνο, ένα ηλικιωμένο κάτοικο της Φαρκαδόνας που αποφάσισε να μετατρέψει ένα απλό ποδήλατο σε βενζινοκίνητο.

Η μετατροπή δεν κόστισε ακριβά. Αντιθέτως, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, έχει αρκετά οφέλη. Διανύει 100 χιλιόμετρα με λιγότερο από 4 ευρώ, κινείται παντού και φυσικά για την κίνηση του δεν απαιτούνται άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας. Φυσικά και το δίκυκλο κινείται και ως ποδήλατο, ενώ για «μην γίνεται η ζωή ποδήλατο», στην ανηφόρα χρησιμοποιείται η κίνηση με το καύσιμο, απομακρύνοντας κούραση και ταλαιπωρία.

Το ποδήλατο – μηχανάκι κεντρίζει την προσοχή των Φαρκαδόνιων, που εκφράζουν σειρά αποριών στον ιδιοκτήτη του. Ο ίδιος λύνει κάθε είδους απορία, συνιστώντας ανεπιφύλακτα σε συντοπίτες του, ηλικιωμένους, να πράξουν κι εκείνοι με τη σειρά τους το ίδιο.

Το κιτ περιλαμβάνει όλα όσα θα χρειαστείτε να μετατρέψετε ένα κανονικό V-πλαίσιο ποδήλατο σε  μοτοποδήλατο με συμπλέκτη εκκίνησης. Κινητήρας 48cc αερόψυκτος 2-χρονος, δεξαμενή καυσίμου 2 λίτρων, ηλεκτρονική ανάφλεξη, χειρόγκαζο, βάση κινητήρα, αλυσίδα 4,15 χιλ, γρανάζι 415 χιλ χρωμίου, εξάτμιση χρωμίου, βάση μηχανής και οδηγίες χρήσεως. Για την τοποθέτηση απαιτούνται τα βασικά εργαλεία, μερική μηχανική ικανότητα, και κάποιο χρόνο.

Ο μοναδικός κινητήρας ποδήλατου είναι κατασκευασμένος με διεθνή πιστοποίηση ποιότητας σε συνεργασία με το μεγαλύτερο εργοστάσιο 2-χρονων κινητήρων και το Πανεπιστήμιο Jiangsu. Ο καλύτερος κινητήρας από μηχανικής άποψης με τη χαμηλότερη τιμή. Οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν χιλιάδες χιλιόμετρα αξιόπιστα με τον κινητήρα  48CC που είναι υψηλής ακρίβειας και αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 35 χιλιόμετρα την ώρα.

1 σχόλιο

  1. Χρήστος
    18/08/2017 at 17:04

    προώθηση σωστή για να ξεκινήσουν όλοι την ποδηλασία. εύγε και σε σας που του δίνετε συγχαρητήρια. το ποδήλατο είναι ποδηλατοοοοο… το λέει και η λέξη. κάνω ποδήλατο σημαίνει»κινώ σαν αναβάτης περιστρέφω με τη μυϊκή δύναμη των ποδιών μου τα πεντάλια, που κινούν μια αλυσίδα η οποία μεταδίδει την κίνηση στους τροχούς» και όχι μηχανοκίνητο ποδήλατο … αίσχος . .