Με μεγάλη επιτυχία η καλοκαιρινή εκδήλωση στον Κλοκοτό

Με μεγάλη επιτυχία η καλοκαιρινή εκδήλωση στην πλατεία του χωριού με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό της Αγίας Παρασκευής

Μουσική και χορευτική πανδαισία σε μια άκρως καλοκαιρινή ατμόσφαιρα επικράτησε το βράδυ της Κυριακής στο χωριό του Κλοκοτού του Δήμου Φαρκάδονας.

Εκατοντάδες κάτοικοι του χωριού και επισκέπτες των όμορων δημοτικών διαμερισμάτων συμμετείχαν στο καλοκαιρινό πανηγύρι το οποίο ήρθε να διεξαχθεί στην πλατεία του οικισμού με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.

Όπως είναι γνωστό το πανηγύρι ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την περασμένη Τετάρτη, παραμονή της εορτής. Ωστόσο οι καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής με τα εκατοντάδες θύματα και την κήρυξη του τριήμερου θέματος, ανέβαλαν τις εκδηλώσεις για αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα παιδικά χορευτικά της χοροδιδασκάλου Γιάννας Αλεξίου του Κλοκοτού και του Πετρωτού που παρουσίασαν ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα εμπλουτισμένο με χορούς από την Μακεδονία κι άλλες περιοχές της χώρας. τα χορευτικά τμήματα καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, ως ανταμοιβή της δουλειάς και του ταλέντου τους.

Η σκυτάλη λίγο αργότερα δόθηκε σε κατοίκους και επισκέπτες οι οποίοι διασκέδασαν μέχρι πρωίας με πολυμελή ζωντανή λαϊκοδημοτική ορχήστρα που απαρτιζόταν από τον Κώστα Βακουφτσή στο κλαρίνο, τον Τέλη Παπακώστα στο τραγούδι κ.ά.

Λίγο πριν την εκδήλωση χαιρέτησαν οι ιερείς του Κλοκοτού και του Πετρωτού, πατέρες Απόστολος και Ελευθέριος, καθώς επίσης και ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης και ο πρόεδρος του Κλοκοτου κ. Αθανάσιος Κοσμάς.