Διδαχές για το καλό και την αρετή

Πολυκοσμία στην συνέλευση των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά Δυτικής Θεσσαλίας που διεξήχθη στα Τρίκαλα παρουσία αρκετών συνδημοτών μας

«Μην παραιτήστε από το κάνετε το καλό» αποτέλεσε το θέμα της 2ης κατά σειράς ετήσιας Συνέλευσης Περιοχής των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά. Η εκδήλωση διεξήχθη το πρωί της Κυριακής στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στο κοσμικό κέντρο «Πολιτεία» που βρίσκεται στο 6ο χλμ. της εθνικής οδού Τρικάλων – Καρδίτσας.

Στην συγκέντρωση παρέστησαν μάρτυρες από τους δυο νομούς, όπως και πολλοί Φαρκαδόνιοι, κυρίως από τα χωριά του Κλοκοτού και των Γεωργανάδων, οικισμοί με μεγάλο αριθμό μαρτύρων.

Το θέμα της συνελεύσεων, η οποία διεξάγεται σε 240 χώρες και νησιωτικά συμπλέγματα στην διάρκεια του έτους, βασίζεται στα λόγια του Αποστόλου Παύλου τα οποία είναι καταγραμμένα στην επιστολή προς Γαλάτες 6:9.

Το εν λόγω πρόγραμμα βασίζεται εξ ολοκλήρου στην Αγία Γραφή και βοήθησε τους 558 παρόντες της συνέλευσης να αντιληφθούν τι είναι αποδεκτό από την άποψη του Θεού και ενίσχυσε την αποφασιστικότητά τους να ακολουθούν Γραφικές αρχές στην ζωή τους.

Επιπλέον το όλο πρόγραμμα βοήθησε τους ακροατές να εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο το προνόμιο που έχουν να υπηρετούν τον υπέρτατο Θεό του Σύμπαντος, όπου το όνομα του είναι Ιεχωβά. Ακούστηκαν γραφικές ομιλίες προς όφελος μικρών και μεγάλων, όπως «Να χρησιμοποιείται Σοφά τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης», επίσης «Να καταπολεμάτε το πνεύμα του φθόνου» ενώ η δημόσια γραφική διάλεξη έδωσε απάντηση στο γραφικό  ερώτημά της προς τους Γαλάτες επιστολή 6 κεφάλαιο και εδάφιο 7 «μην εμπαίζετε τον Θεό-Με ποια έννοια»;

Κατά την συγκέντρωση βαπτίστηκαν τέσσερα καινούργια άτομα σε αρμονία με την εντολή του Ιησού Χριστού στο κατά Ματθαίου Ευαγγέλιο 18:19,20.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και τα τέλη του Μάη θα διεξαχθούν σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο 96 επιπλέον συνελεύσεις. Κατά την περίοδο του καλοκαιριού έχουν προγραμματιστεί 24 τριήμερες περιφερειακές συνελεύσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. Η περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας είναι προσκαλεσμένη στην 5η Περιφερειακή Συνέλευση που θα διεξαχθεί 20-22 Ιουλίου στην οδό Λαγκαδά 349 – 351 στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνελεύσεις των Χριστιανών
Μαρτύρων του Ιεχωβά δείτε τον επίσημο ιστότοπο jw.org/el

DCIM100GOPROGOPR1101.JPG

DCIM100GOPROGOPR1116.JPG

DCIM100GOPROGOPR1119.JPG

DCIM100GOPROGOPR1123.JPG

DCIM100GOPROGOPR1124.JPG


8 Σχόλια

 1. Ανώνυμος
  16/04/2018 at 22:40

  Τα χάλια μας.Ορθόδοξοι Χριστιανοί και διαφημίζουν τους χιλιαστές.εκτός και το μπλόκ είναι αιρετικό.
  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

  • Όσοι θέλουν να μάθουν για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά μπορούν απλά να μιλήσουν μαζί τους ή να παρευρεθούν σε κάποια από τις συνάξεις τους. Τέτοιες συνελεύσεις ή συναθροίσεις είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν ποιοι είναι στ’ αλήθεια οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και δεν βασίζονται σε αρνητικά σχόλια τρίτων. Η είσοδος σε όλες τις συνάξεις τους είναι ελεύθερη για το κοινό και δεν περιφέρεται δίσκος. Μπορεί κανείς ανεμπόδιστα να παρακολουθήσει το πρόγραμμά τους και να μιλήσει με τους παρευρισκομένους. Δεν δαγκώνουν! Ύλη για τις πεποιθήσεις τους μπορεί να διατεθεί δωρεάν εκεί.

   Σε σχέση με την σύγχρονη ιστορία των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά, ποιοι είναι, ποιες είναι οι πεποιθήσεις τους και πως είναι οργανωμένοι, μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες είτε στην εγκυκλοπαίδεια της Βικιπαίδειας είτε στον επίσημο ιστότοπό τους https://www.jw.org/el/

 2. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ… ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ, ΜΟΥΣΛΟΥΜΑΝΟΥΣ, ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ, ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ ΑΘΕΟΥΣ….

 3. Δημητρα
  18/04/2018 at 03:35

  Ευγε στην εφημεριδα που ασχοληθηκε και δεν βοβηθηκε να επενεσει την πθο κυνηγημενη ομάδα ανθρώπων που δεν ενοχλεί κανέναν. Όσο για τα σχόλια του κυριου ανωνυμου δεν παραξενευομαι γιατί εδώ στην Ελλάδα οι πιο πολλοί βρισκοντε ακόμα πίσω από τον ηλιο. Δεν γνωριζουν καν την λεξη ανεξηθρησκεια,πόσο μάλλον το τι συμβαίνει!!!

 4. Κώστας
  18/04/2018 at 17:37

  Κυρία Δήμητρα και βέβαια τη γνωρίζουν, αλλά η ανεξιθρησκεία και η θρησκευτική ελευθερία για μερικούς είναι καλή μόνο όταν είναι στα μέτρα τους και τους βολεύει.

 5. ΝAYA GARGALAKOU
  22/04/2018 at 22:10

  ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΑΝ ΚΑΙ ΜΙΣΣΑΛΟΔΟΞΟ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ. ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΧΙΛΙΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΣ, Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΝΕΣΤΗ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΣΟΝ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΞ! ! !

 6. ΝAYA GARGALAKOU
  22/04/2018 at 22:12

  ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΑΝ ΚΑΙ ΜΙΣΣΑΛΟΔΟΞA EΚΦΡΑΖΕΤΑΙ. ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΧΙΛΙΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΣ, Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΝΕΣΤΗ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΣΟΝ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΞ! ! !

 7. ΝAYA GARGALAKOU
  23/04/2018 at 18:54

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟ Η , ΟΧΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ,ΩΣ ΜΟΝΗ ΑΥΘΕΝΤΙΑ, ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ,ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΥ,ΣΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ,ΑΞΙΕΣ,ΗΘΙΚΕΣ ΚΑΘΕΣΤΙΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΓΕΙΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤ’ΟΝΟΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΚΟΣΜΟ. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΛΟΣ,ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΗΡΟ. ΣΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΛΙΓΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ.