Διευκρινήσεις γύρω από τις αποζημιώσεις αγροτών του δήμου Φαρκαδόνας

Επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια για πίστωση του 80% των ποσών που αντιστοιχούσαν στις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο από την πλημμύρα του Μαΐου του 2016 κι όχι του συνόλου των χρημάτων

Διευκρινήσεις έσπευσε να δώσει την Παρασκευή ο ΕΛΓΑ σχετικά με τα ποσά που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς αγροτών της Φαρκαδόνας που επλήγησαν το 2016 από καιρικά φαινόμενα.

Όπως κατέγραψε το ΚΡΗΝΗ LIVE οι αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας ενημερώθηκαν από τον ΕΛΓΑ  μέσω μηνύματος στα κινητά τους τηλεφωνά το πρωί της Πέμπτης για την πίστωση των ποσών στους λογαριασμούς τους. Ωστόσο δεν γνώριζαν και δεν αποσαφηνιζόταν σε ποια περίοδο αντιστοιχούσαν τα χρήματα, μιας και στην περιοχή της Φαρκαδόνας προκλήθηκαν ζημιές από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού δυο φορές τον ίδιο χρόνο και συγκεκριμένα τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο του 2016. Παράλληλα εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για τα ποσά, χαρακτηρίζοντας αυτά μικρά για το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους.

Από την πλευρά του ο ΕΛΓΑ κοινοποίησε την Παρασκευή στο Δήμο Φαρκαδόνας μέρος ποσοστών εκτιμήσεων από δυο χωριά, τα οποία αντιστοιχούσαν στην περίοδο του Μαΐου του 2016 και αφορούσαν ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί από την πλημμύρα του Πηνειού ποταμού που είχε ως αποτέλεσμα τις ζημιές σε φυτείες καλαμποκιού, βαμβακιού και λοιπόν προϊόντων.

Οι καταστάσεις αυτές αφορούσαν ενδεικτικό αριθμό εκτιμήσεων για τα χωριά της Παναγίτσας που απεστάλησαν στο ΚΕΠ και Κεραμιδίου που βρίσκονται στο Δημαρχείο. Σύμφωνα με αυτά οι αγρότες έλαβαν το 80% των ποσών που αντιστοιχούν στις καταστροφές ενώ το 20% θα πιστωθεί μελλοντικά χωρίς να γνωστοποιείται η στιγμή.

Καταλήγοντας να υπογραμμιστεί ότι τις επόμενες ημέρες ενδεχομένως να αποσταλούν κι άλλες καταστάσεις παραγωγών είτε στο ΚΕΠ, είτε στο Δημαρχείο.