Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ξεκινά έρευνα για το δημοτικό σχολείο Σερβωτών και τη φοίτηση παιδιών στο Προάστιο

Τα όσα καταγγέλθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας, αφορούσαν το δημοτικό σχολείο Σερβωτών και παρουσιάστηκαν μέσω εμπεριστατωμένου ρεπορτάζ του «KriniTrikalon.gr», ως ήταν φυσικό προκάλεσαν την άμεση ανταπόκριση υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Όπως είναι γνωστό στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας και στην συζήτηση του θέματος μεταβολών σχολικών μονάδων της περιοχής μας, ο αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Κώστας Τσιακάρας προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία στο άκουσμα της πρότασης από Α/θμια εκπαίδευσης υποβιβασμού του δημοτικού σχολείου Σερβωτών από 3/θεσιο σε 2/θεσιο.

Ο κ. Τσιακάρας ισχυρίστηκε ότι παρότι σήμερα στο χωριό του υπάρχουν περισσότερα από 35 παιδιά του δημοτικού, εντούτοις στο σχολείο φοιτούν μόλις 15, η πλειονότητα παιδιά οικονομικών μεταναστών που εργάζονται στα θερμοκήπια των Σερβωτών. Ο υπόλοιπος αριθμός των παιδιών φοιτούν στο δημοτικό σχολείο του γειτονικού Προαστίου, της Δημοτικής Ενότητας Σελλάνων του Δήμου Παλαμά του Νομού Καρδίτσας. Ο αντιδήμαρχος ζήτησε το θέμα να εξεταστεί από την πρωτοβάθμιας εκπαίδευση των Τρικάλων, ώστε από τη νέα σχολική χρονιά κανένα παιδί των Σερβωτών να μην φοιτήσει στο σχολείο του Προαστίου.

Φυσικά το θέμα πλέον απασχολεί την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Μετά από επικοινωνία που είχε το «KriniTrikalon.gr» με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων πληροφορηθήκαμε ότι το δημοτικό σχολείο Σερβωτών δε συμπεριλαμβάνεται στις τελικές προτάσεις για μεταβολές στην οργανικότητα των σχολικών μονάδων που υποβλήθηκαν προς το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Εκτιμήθηκε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν επισταμένα τα όσα αναφέρθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας.