Δημοπρατείται το Δεκέμβριο το Αμαξοστάσιο του Δήμου Φαρκαδόνας

Πλέον στις 6 Δεκεμβρίου το έργο θα έρθει να δημοπρατηθεί, ώστε να αναδειχτεί ο ανάδοχος που θα ξεκινήσει την κατασκευή του

Έφτασε τελικά η στιγμή της δημοπράτησης της κατασκευής αμαξοστασίου της Φαρκαδόνας. Ένα έργο που αποτελούσε πολύχρονο αίτημα κατοίκων της Φαρκαδόνας, που εξέφραζαν παράπονα ενώ κατά το παρελθόν κάποιοι είχαν απευθυνθεί ακόμη και στην Δικαιοσύνη.

Όπως είναι γνωστό το αμαξοστάσιο του Δήμου χρόνια τώρα φιλοξενείται στο κτήριο των πρώην σφαγείων της Φαρκαδόνας. Περίοικοι και επαγγελματίες είχαν μεταφέρει τα παράπονά τους, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση. Μάλιστα είχαν απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη αλλά ταυτόχρονα και στην Διεύθυνση Υγείας.

Πλέον στις 6 Δεκεμβρίου το έργο θα έρθει να δημοπρατηθεί, ώστε να αναδειχτεί ο ανάδοχος που θα ξεκινήσει την κατασκευή του.

Σύμφωνα με την μελέτη που έχει συνταχτεί ο Δήμος Φαρκαδόνας θα προβεί στην ανέγερση και κατασκευή δυο ισόγειων κτιρίων για τις ανάγκες της Υπηρεσίας καθαριότητας και πρασίνου. Η ανέγερση των κτιρίων θα γίνει σε χώρο εντός ρυμοτομικού σχεδίου της πολεοδομικής μελέτης του Βιομηχανικού Πάρκου Φαρκαδόνας και σε γήπεδο εμβαδού 7198,77 τ.μ. Πιο συγκεκριμένα θα γίνει ανέγερση ενός κτιρίου αποθήκευσης μεταλλική αποθήκη για την αποθήκευση των μηχανημάτων πρασίνου, εορταστικό στολισμό, εξοπλισμό πρασίνου, ηλεκτρολογικό υλικό κλπ. Επιπλέον θα κατασκευαστεί στέγαστρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων οχημάτων. Σε όλο το γήπεδο περιμετρικά θα κατασκευαστεί περίφραξη. Ο χώρος του γηπέδου θα διαμορφωθεί και θα γίνει επίστρωση με άσφαλτο σε συγκεκριμένα σημεία. Όλες οι εργασίες θα γίνουν έντεχνα σύμφωνα με τα οριζόμενα στα αντίστοιχα άρθρα του τιμολογίου και στα συμβατικά τεύχη της μελέτης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 362.903,23 ευρώ για εργασίες προβλέπεται πρόσθετη δαπάνη για Φ.Π.Α. 24%: 87.096,77 ευρώ. Συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στις 450.000 ευρώ. Προθεσμία περαιώσεως των εργασιών ορίζεται δεκαοκτώ (18) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από πόρους ΣΑΤΑ του Δήμου Φαρκαδόνας και από τον κωδικό ΚΑ 30-7311.001 του προϋπολογισμού του Δήμου Φαρκαδόνας.