Δημοπρατούνται πέντε σημαντικά έργα

Πρόκειται για έργα που θα εκτελεστούν σε χωριά της Φαρκαδόνας και ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στις 828.800 ευρώ

Πέντε σημαντικά έργα αναμένεται να λάβουν σάρκα και οστά το αμέσως επόμενο διάστημα. Θα κατασκευαστούν σε χωριά της Φαρκαδόνας με το σημαντικότερο, ίσως θα έλεγε κανείς αυτό της Κατασκευή αμαξοστασίου Δήμου Φαρκαδόνας, έργο το οποίο κρίνεται αναγκαία μετά τα παράπονα και τις οχλήσεις που δέχεται χρόνια τώρα η παρούσα δημοτική Αρχή, αλλά και οι προηγούμενες.

Συγκεκριμένα στην δημοπράτηση πέντε χρήσιμων και αναγκαίων έργων προχωρά ο Δήμος Φαρκαδόνας στο προσεχές διάστημα. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και αφορά τα παρακάτω έργα συνολικού προϋπολογισμού 828.800 ευρώ.

  • Κατασκευή αμαξοστασίου Δήμου Φαρκαδόνας, προϋπολογισμού 450.000,00 ευρώ.
  • Ασφαλτόστρωση οδού Δημοκρατίας στη Δ.Κ. Οιχαλίας, προϋπολογισμού 130.000,00 ευρώ.
  • Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου νηπιαγωγείου Γριζάνου, προϋπολογισμού 100.000,00 ευρώ.
  • Κατασκευή τουαλετών – αποδυτηρίων Γριζάνου, Ταξιαρχών και Σερβωτών, προϋπολογισμού 74.400,00 ευρώ και
  • Συντήρηση κοιμητηριών – οστεοφυλακίων των Τ.Κ. Γριζάνου, Κρήνης, Πετροπόρου, Πηνειάδας και Φανερωμένης, προϋπολογισμού 74.400,00 ευρώ.

Τα παραπάνω έργα αποτελούσαν αιτήματα προέδρων και κατοίκων των χωριών και τα οποία είχαν προταθεί στο Δήμο Φαρκαδόνας. Μετά την ιεράρχηση του Δήμου τα έργα αναμένεται να δημοπρατηθούν σύντομα μιας και έχουν προωθεί όλες οι διαδικασίες.

Η βαρύτητα αναμένεται να δοθεί στην κατασκευή νέου αμαξοστασίου στην περιοχή του ΒΙ.ΠΑ.ΦΑ. μιας και ο χώρος που φιλοξενούνται σήμερα και συγκεκριμένα στα πρώην σφαγεία Φαρκαδόνας δεν ενδείκνυται και δημιουργεί αντιδράσεις των κατοίκων που διαμένουν ή διατηρούν επιχειρήσεις σε κοντινή απόσταση. Για το θέμα επαγγελματίες της περιοχής είχαν απευθυνθεί παλιότερα και πρόσφατα σε αρμόδιες Υπηρεσίες, ζητώντας να επιταχυνθεί η μεταφορά.