Το δημοτικό σχολείο Ζάρκου υποδέχτηκε με χαρά τα «πρωτάκια»

Σύλλογος Διδασκόντων, γονείς και μαθητές μεγαλύτερων τάξεων διοργάνωσαν στο σχολείο μια ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένοι στα παιδιά της Α’  τάξης

Η προσαρμογή των νηπίων στη νέα πραγματικότητα και στη φοίτηση από το νηπιαγωγείο στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου δεν είναι και ευκολη υπόθεση. Αναμφίβολα απαιτείται χρόνος, ώστε τα παιδιά να προσαρμοστούν στο απαιτητικό για εκείνα πρόγραμμα του δημοτικού σχολείου.

Φυσικά τα παιδιά θέλουν την υποστήριξη. Ειδικά όταν αυτή προέρχεται από τους συμμαθητές τους των μεγαλύτερων τάξεων, τότε τα δεδομένα αλλάζουν και τα αποτελέσματα είναι άκρως θετικά, μιας και οι 7χρονοι μαθητές νιώθουν ότι έχουν ένα στήριγμα.

 Μια διαφορετική γιορτούλα διοργανώθηκε στο δημοτικό σχολείο Ζάρκου για την υποδοχή των μαθητών της Α΄ τάξης.

Οι μαθητές και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Ζάρκου, αποφάσισαν με χαρά, να υποδεχτούν τα «πρωτάκια», με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, σε μια προσπάθεια να τα βοηθήσουν να ενταχθούν ομαλά στη νέα πραγματικότητα και να νιώσουν όμορφα για το νέο τους σχολείο.

Με γλυκά χαμόγελα και την πιο τρυφερή τους αγκαλιά οι μαθητές όλων των τάξεων καλωσόρισαν στο σχολείο τους μικρούς μαθητές της Α΄ τάξης.

Μέσα σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα γεμάτη συγκίνηση, ενθουσιασμό έκπληξη και χαρά συνοδευόμενη από μπαλόνια, χρώματα και μουσική, οι μαθητές κάθε τάξης πρόσφεραν το δωράκι που είχαν ετοιμάσει με τον δάσκαλό τους τις προηγούμενες ημέρες στους μικρούς μας φίλους. Μολυβοθήκες, μπαλόνια, λουλούδια και άλλες κατασκευές χάρισαν μεγάλη χαρά ..Ακολούθησαν τραγούδια και διάφορα παιχνίδια.

Η μικρή γιορτή τελείωσε με την υπόσχεση των μεγαλύτερων παιδιών προς τους μικρούς μαθητές ότι πάντα θα τους προστατεύουν και θα τους υποστηρίζουν.

Η ανταπόκριση των μικρών μαθητών ήταν η αναμενόμενη. Μαζί με τη δασκάλα τους κα Κυριακοπούλου Μαρία ευχαρίστησαν για τα δωράκια αλλά και για την όλη προετοιμασία. Η μικρή γιορτούλα έκλεισε με ένα τραγούδι από τους μικρούς μας φίλους και με το σύνθημα «όλοι μαζί μια αγκαλιά!»