Δυο βαλίτσες γεμάτες θάλασσα, ήλιο και καλοκαίρι

Τα νήπια της Νομής φώναξαν καλό καλοκαίρι και χαροποίησαν γονείς, παππούδες και κατοίκους του χωριού

Ο Βασιλάκης και η Αρετούλα, τα δύο νήπια του νηπιαγωγείου Νομής του Δήμου Φαρκαδόνας, μέρες πριν είχαν ετοιμάσει με τη δασκάλα τους, Βίκη Γώγου τις βαλίτσες τους.

Τις γέμισαν με καλοκαίρι, θάλασσα και ήλιο, τρία από τα στοιχεία που συνθέτουν την εποχή που διανύουμε. Η κα Γώγου και οι μαθητές της αφού ολοκλήρωσαν το γέμισμα των βαλιτσών τους έδωσαν ραντεβού αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Νομής, χώρο διεξαγωγής της αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης που διοργάνωσε η πρόεδρος του δ.δ. κα Εύη Καϊνανά σε συνεργασία με τη νηπιαγωγό του νηπιαγωγείου.

Χαμογελαστοί και ευδιάθετοι ο Βασιλάκης και η Αρετούλα, στην αποχαιρετιστήρια γιορτούλα τους, άνοιξαν τις βαλίτσες τους και αράδιασαν στην πλατεία του χωριού τους το καλοκαιράκι, τη θάλασσα και τον ήλιο, είπαν ποιηματάκια χαροποιώντας ιδιαίτερα γονείς, παππούδες και κατοίκους του χωριού.

Πλέον όπως είπε η νηπιαγωγός και η πρόεδρος του χωριού ανοίγουν πανιά να χαρούν τις διακοπές και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την έλευσή τους στο δημοτικό σχολείο Ταξιαρχών.

Το πρόγραμμα της γιορτής που διοργάνωσαν από κοινού οι κ.κ. Καϊνανά και Γώγου συνεχίστηκε με πολύ χορό και μουσικής.

Χορευτική νότα χάρισαν τα χορευτικά τμήματα της Νομής, των Ταξιαρχών υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου κα Άννας Μπουκουβάλα. Λίγο αργότερα συνεχίστηκε με την εμφάνιση του νεανικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού «Άγιος Γεώργιος» με καθοδηγητή τον χοροδιδάσκαλο κ. Λάκη Αλεξίου και έκλεισε με το τμήμα ενηλίκων της Νομής.

Τις καλύτερες των εντυπώσεων άφησε στα μικρά παιδιά η παράσταση του Θεάτρου Σκιών με το Κοσμά Παναγιώκα.

Ο Τρικαλινός Καραγκιοζοπαίχτης, επισκέφτηκε τη Νομή, έχοντας στις αποσκευές του τις φιγούρες του Καραγκιόζη, των Κολλητηριών, της γυναίκας του, της Αγλαΐας και των υπολοίπων ηρώων του Θεάτρου Σκιών. Άπλωσε το μπερντέ και το ψυχαγωγικό ταξίδι και οι περιπέτειες του μεγάλου ήρωα του λευκού πανιού ξεκίνησαν, κάνοντας τα πρόσωπα των παιδιών να γεμίσουν χαμόγελα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν από κοντά μεταξύ άλλων ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Τρικάλων κος Χρήστος Μπουλούμπασης, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κος Θανάσης Μεριβάκης, οι αντιδήμαρχοι παιδείας και έργων κ.κ. Ηλίας Καραμάνος και Γιάννης Μέμηλας, ο δημοτικός σύμβουλος κος Βασίλης Αγγέλης, ο Πρόεδρος των Ταξιαρχών κος Αποστόλης Καταραχιάς η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Ταξιαρχών κα Ελένη Τζαβέλλα κ.ά.