Διπλή χαρά για τον Γρηγόρη και την Μαίρη

Βάπτισαν την κορούλα τους και ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας

Διπλή χαρά για το ζευγάρι, Γρηγόρη Κυρίτση και Μαίρη Γιαννίκη, οι οποίοι το περασμένο Σαββατοκύριακο ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου και δυο μέρες πριν βάπτισαν τον καρπό της αγάπης τους, την κορούλα τους, νεοφώτιστη Βασιλική.

Τα γλέντια και οι χαρές στα πατρικά του Γρηγόρη Κυρίτση, πρόσωπο δραστήριο και για την ενασχόληση του με τον αθλητισμό και την συμμετοχή του στην διοίκηση του ΑΟ Διγενής Νεοχωρίου, αλλά και της συζύγου του Μαίρης Γιαννίκη ξεκίνησαν νωρίς. Μάλιστα για τον γαμπρό, από την περασμένη Τετάρτη, με άκρως παραδοσιακό τρόπο.

Τρεις μέρες πριν το γάμο του, την Τετάρτη, με την συνοδεία των φίλων του, μπρατιμιών του και ταυτόχρονα συγγενικών προσώπων κατευθύνθηκε προς το πλατανόδασος της Οιχαλίας, σημείο όπου παλιότερα οι γαμπροί όδευαν με τους φίλους και τους συγγενείς τους για να κόψουν ξύλα και να διασκεδάσουν. Με το φλάμπουρο στα χέρια γαμπρός και μπρατίμια όδευσαν στο πλατανόδασος, χόρεψαν, ήπιαν, διασκέδασαν και αργά το απόγευμα έλαβαν το δρόμο της επιστροφής. Μάλιστα μετέφεραν τα ξύλα που έκοψαν, τα οποία σύμφωνα με το έθιμο και την παράδοση μεταφερόταν στο σπίτι του γαμπρού για την παρασκευή του κοφτού με την προβατίνα που θα σερβιρόταν την ημέρα του γάμου στους καλεσμένους.

Μια ημέρα αργότερα το νέο ζευγάρι ήρθε να βαφτίσει την κορούλα του, γεγονός που σκόρπισε ιδιαίτερη χαρά στο Γρηγόρη και στην Μαίρη αλλά και στους γονείς τους. Ανάδοχος του βρέφους υπήρξε η Αλεξάνδρα Θωμά που χάρισε το όνομα Βασιλική.

Το Σάββατο το απόγευμα φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού πορεύτηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας, συμμετέχοντας στη χαρά του Γρηγόρη και της Μαίρης που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Τη στέψη ανέλαβε ο Γιάννης Παθέκας, φίλος του ζευγαριού, που ένωσε τους δυο νέους ανθρώπους με τα ιερά δεσμά.

Το «Krini Live» εύχεται στο νέο ζευγάρι να ζήσει και να ευτυχίσει, στη νεοφώτιστη Βασιλική να είναι γερή και ευλογημένη και στη νονά και στον κουμπάρο πάντα Άξιοι.