Δωρεάν έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας στο Κ.Υ. Φαρκαδόνας

Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους ιατρούς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας διοργανώνουν δωρεάν ελέγχους της αναπνευστικής λειτουργίας

Μια νέα πρωτοβουλία η οποία συμβάλει στην πρόληψη και την προαγωγή υγείας αναμένεται να υλοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που αναλαμβάνονται τα τελευταία χρόνια στην τοπική νοσηλευτική μονάδα και αποσκοπούν την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού αναμένεται να πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι της αναπνευστικής λειτουργίας.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιείται από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους ιατρούς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο έλεγχος αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Νοεμβρίου από τις 09:30 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι. Κατά την διάρκεια αυτών θα γίνεται σπιρομέτρηση μια απλή εξέταση που απαιτεί να πάρει κανείς βαθιά εισπνοή και στη συνέχεια να εκπνεύσει με δύναμη, διάρκειας μόλις 5-10΄. Αν είστε άνω των 40 ετών, καπνιστές ή πρώην καπνιστές απευθυνθείτε στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας στο τηλέφωνο 243350200 για να δηλώσετε συμμετοχή.