Δόθηκε παράταση μέχρι και τις 15 Ιουνίου για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Τρέχουν να κλείσουν τις εκκρεμότητες αγροτοκτηνοτρόφοι που δεν κατέθεσαν μέχρι και σήμερα την δήλωση φυτικού και ζωικού κεφαλαίου

Παράταση μέχρι τις 15 Ιουνίου έλαβε η διαδικασία κατάθεσης των δηλώσεων του ΟΣΔΕ για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Η διαδικασία αρχικά είχε ξεκινήσει στις αρχές της άνοιξης, όπου δινόταν χρόνος στους αγροτοκτηνοτρόφους των Τρικάλων και ευρύτερα της χώρας μέχρι και της 15 Μαΐου.

Η διαδικασία ωστόσο έλαβε την συνηθισμένοι πλέον εδώ και χρόνια παράταση μέχρι και τις 15 Ιουνίου, για την εξυπηρέτηση όλων των αγροτοκτηνοτρόοφων και την αποφυγή προβλημάτων.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες, στα συνεργεία που έχουν συσταθεί από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων, αλλά και στα ιδιωτικά γεωπονικά και μη γραφεία επικρατεί μεγάλη προσέλευση. Αγρότες και κτηνοτρόφοι επισκέπτονται τους ειδικούς προκειμένου να καταθέσουν την δήλωση με το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Η φετινή χρονιά ωστόσο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς εισερχόμαστε σε ασφαλιστικές και φορολογικές αλλαγές με αποτέλεσμα πολλοί ενεργοί αγρότες και δη συνταξιούχοι και ετεροεπαγγελματίες να σκέφτονται τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων που κατέχουν χρόνια τώρα.

Ακόμη και σήμερα αρκετοί αγοροτοκτηνοτρόφοι αναζητούν έγγραφα και στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υποβολή της δήλωσης, μια χρονοβόρα διαδικασία που δημιουργεί άγχος.

Οι υπάλληλοι των συνεργείων και οι αρμόδιοι ιδιώτες γεωπόνοι που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας την διαδικασία εκτιμούν ότι μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των δηλώσεων η κίνηση θα είναι αυξημένη, καθώς αρκετοί από τους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να δηλώσουν καλλιεργούμενες εκτάσεις και ζώα.