Δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη

Την ανταπόκριση των Φαρκαδόνιων των τριών Δημοτικών Ενοτήτων της Φαρκαδόνας, της Οιχαλίας και των Ταξιαρχών συνάντησε η εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού για τον σακχαρώδη διαβήτη.

Η δράση ευαισθητοποίησης διεξήχθη στις τρεις Δημοτικές Ενότητες από το Δήμο Φαρκαδόνας και το Κέντρο Υγείας της περιοχής στο πλαίσιο της Ημέρας Πρόληψης κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Το πρόγραμμα είχε σκοπό την πρόληψη και προαγωγή της υγείας, ξεκίνησε προ δεκαημέρου από τους Ταξιάρχες, συνεχίστηκε στην Οιχαλία και ολοκληρώθηκε στην Φαρκαδόνα.

Πλήθος δημοτών έσπευσε να ενημερωθεί γύρω από την νόσο, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να υποβληθούν σε δωρεάν μετρήσεις.

Στους ήδη διαγνωσμένους ασθενείς με διαβήτη δόθηκαν οδηγίες σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη διαχείριση των επιπλοκών της νόσου και δόθηκε σχετικό ενημερωτικό – εκπαιδευτικό υλικό.

Σε αντίθεση, όσοι δεν είχαν διαγνωσθεί ποτέ έως σήμερα με διαβήτη, τους δόθηκαν οδηγίες για περαιτέρω έλεγχο καθώς και συστάσεις για αλλαγή του τρόπου ζωής, ώστε να μην βρεθούν στο μέλλον υπό τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

«Η επιτυχία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει οδηγό για ανάλογα προγράμματα στο μέλλον, ενώ η ανταπόκριση των δημοτών, εγγυάται την συνέχιση των δράσεων» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Υγείας κ. Κώστας Κοσμάς.

Όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Δήμος Φαρκαδόνας θα ενθαρρύνει ανάλογες δράσεις. «Παρά τις δυσκολίες της εποχής θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της πρόληψης και προαγωγής της υγείας, ενώ θέλω να ευχαριστήσω την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας για την συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και να τους συγχαρώ για το έργο που επιτελούν».