Δράσεις για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στο σακχαρώδη διαβήτη

Συνεχίζουν να πορεύονται στο δρόμο της συνεργασίας το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας και ο Δήμος. Μια συνεργασία κρατάει αρκετό διάστημα και δημιουργήσει θετικά αποτελέσματα στο τομέα της πρόληψης και της προαγωγής υγείας.

Μετά την επιτυχημένη καμπάνια στις αρχές του μήνα για την ευαισθητοποίηση των γυναικών ενάντια στον καρκίνο του μαστού, Κέντρο Υγείας και Δήμος Φαρκαδόνας, προωθούν μια νέα δράση, αυτή τη φορά για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο σακχαρώδη διαβήτη.

H 14η Νοεμβρίου είναι παγκοσμίως αφιερωμένη στην πρόληψη, στη σωστή ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Με αφορμή την συγκεκριμένη Παγκόσμια Ημέρα, ο Δήμος Φαρκαδόνας και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, συνεχίζοντας τις δράσεις για την προαγωγή της δημόσιας υγείας, υλοποιεί σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Πρόγραμμα Πρόληψης του Σακχαρώδη Διαβήτη, προσφέροντας δωρεάν μετρήσεις σακχάρου.

Η δράση έχει ως στόχο την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας.

Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στα παρακάτω σημεία του Δήμου Φαρκαδόνας ως εξής:

  • Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 και ώρες 9:30-12:00 στο Περιφερειακό Ιατρείο Ταξιαρχών
  • Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 και ώρες 9:30-12:00 στο Δημοτικό Κατάστημα (Πρώην Δημαρχείο) Οιχαλίας
  • Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 και ώρες 9:30-12:00 στο ΚΕΠ Φαρκαδόνας.