Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη στη Φαρκαδόνα

Υπάλληλοι του «Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι» πραγματοποίησαν μετρήσεις Σακχάρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη

Στην ενημέρωση και στην πρόληψη του κοινού επενδύει ο Δήμος Φαρκαδόνας. Στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΚΟΙ.Δ.Ε.ΦΑ., σε συνεργασία με το ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Φαρκαδόνας προσέφερε δωρεάν μετρήσεις σακχάρου σε 50 ηλικιωμένους δημότες, ενημερώνοντας παράλληλα για τη νόσο. Μια νόσο που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια εκατομμύρια ανθρώπους, εκατοντάδες και στην περιοχή της Φαρκαδόνας. Μια νόσο που οφείλεται κυρίως στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών αλλά και στο άγχος που βασανίζει το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών.
Η δράση είχε ως στόχο την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας.
Τη δράση πραγματοποίησε το νοσηλευτικό προσωπικό του «Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι» όπου επισκέφτηκε τα ΚΑΠΗ Φαρκαδόνας και Γριζάνου.
Ανάλογες δράσεις θα υλοποιηθούν μελλοντικά σε διάφορα άλλα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες σε θέματα που αφορούν τη σωστή υγεία.