Δραστήριος και ανήσυχο πνεύμα ο Παναγιώτης Καταραχιάς

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της Ελένης Χαλβατζά θέλει να δει τον τόπο μας να ακμάζει μέσω παρεμβάσεων που θα αναπτυχθούν για την στήριξη του πρωτογενή τομέα

Ο Παναγιώτης Καταραχιάς δεν στέκεται και παν απ΄ όλα δεν σκέφτεται μονάχα το παρόν. Ονειρεύεται τον «Τόπο μας Αύριο». Ένα Δήμο που δεν θα μένει στάσιμος αλλά θα ακολουθεί σθεναρά τις εξελίξεις. Μια περιοχή που θα κινείται σε ανοδική τροχιά με την τεχνογνωσία που θα παρέχουν άξια στελέχη, καταρτισμένοι άνθρωποι σε όλα τα επίπεδα που θα αγωνιούν για το μέλλον του τόπου.

Πνεύμα ιδιαίτερα ανήσυχο ο ίδιος, δέχτηκε άμεσα την πρόταση που του απηύθυνε η υποψήφια δήμαρχος Φαρκαδόνας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος μας Αύριο – Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Παράταξη» κα Ελένη Χαλβατζά. Μια ιδιαίτερα δυναμική γυναίκα με άποψη και προτάσεις, που αγωνία, όπως και ο ίδιος, για το τόπο, που θέλουν να στηρίξουν τα χωριά και τους πολίτες με έργα και δράσεις, με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις.

Ο Παναγιώτης Καταραχιάς γεννήθηκε και κατοικεί στους Ταξιάρχες και ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα. Ασχολείται με τον αγροτικό κλάδο από μικρή ηλικία βιώνοντας κι εκείνος με τη σειρά του τα τελευταία χρόνια την ανυπαρξία έργων και παρεμβάσεων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο για την στήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων. Αποτέλεσμα όλων αυτών το αγροτοκτηνοτροφικό επάγγελμα να εγκαταλείπεται ή να γεράζει, μιας και οι νέοι δεν λαμβάνουν τα αναγκαία εφόδια για να παραμείνουν στα χωριά και να ασχοληθούν με τους συγκεκριμένους τομείς.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας αναμφίβολα έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να προχωρήσουν μπροστά γεωργοί και κτηνοτρόφοι. Παραμένουν στάσιμοι ωστόσο, μιας και δεν έχουν την κατάλληλη ενημέρωση, που θα βοηθήσει ώστε να αναπτυχθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την οργάνωση παραγωγικών συνεταιρισμών, συνεργασίες για εξαγωγές προϊόντων κ.α.

Για όλα αυτά ο Παναγιώτης Καταραχίας και για πολλά άλλα αναμένεται να συμβάλει με πράξεις και λόγο. Για να αποκτήσουν τα χωριά της Φαρκαδόνας την παρελθούσα αγροτική αίγλη, για να στραφούν οι νέοι στο αγροτικό επάγγελμα, να απεγκλωβιστούν από την ανεργία, για να γυρίσει το μέλλον του τόπου μας, η νεολαία, στις γενέτειρές τους.

Γι’ αυτούς τους λόγους αξίζει να του δώσουμε την ευκαιρία στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, για να δούμε στο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας νέα πρόσωπα που πραγματικά έχουν να προσφέρουν.