Δραστήριος με πολυποίκιλο έργο ο ιερέας της Κρήνης π. Δημήτριος Καψιώχας

Για μια ακόμη χρονιά αναπτύσσει δράσεις για τα παιδιά του χωριού με εξορμήσεις, παιχνίδι και εκδρομές εντός του χωριού

Για μια ακόμη χρονιά ο πατήρ Δημήτριος Καψιώχας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Κρήνης, πέραν των ιερατικών του καθηκόντων στρέφει την προσοχή του στα παιδιά.

Προσπαθεί με τις πράξεις και τα έργα του να τα οδηγήσει στο δρόμο του Θεού, με αρκετές δράσεις και πρωτοβουλίες που αναπτύσσει, είτε μέσω του κατηχητικού σχολείου, είτε με εκδρομές και εξορμήσεις σε αθλητικούς και περιηγητικούς χώρους.

Ο π. Δημήτριος για μια ακόμη χρονιά προσπαθεί με τις πράξεις του να βγάλει τα παιδιά έξω από τα σπίτια τους, μακριά από τις οθόνες της τηλεόρασης και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, φέρνοντας κοντά στην φύση, την άθληση, στη ψυχαγωγία του παιχνιδιού. Το τελευταίο διάστημα διοργανώνει εβδομαδιαίες εξορμήσεις προσφέροντας στα παιδιά ψυχαγωγία, ξενοιασιά και χαρά, είτε μέσω του παιχνιδιού, είτε με τη διοργάνωση εκδρομών εντός του χωριού.

Οι πρωτοβουλίες του ιερέα του χωριού συναντούν μεγάλη ανταπόκριση των παιδιών που περιμένουν με αγωνία τις εβδομαδιαίες εξορμήσεις. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον ιερέα που πασχίζει και καταφέρει να δώσει στα παιδιά τη χαρά, να τα οδηγήσει στο δρόμο της εκκλησίας, απομακρύνοντας από κινδύνους της μοναξιάς και της αποξένωσης.