Το δρόμο του αγώνα τράβηξαν σήμερα Φαρκαδόνιοι και Τρικαλινοί αγρότες

Κρύο και χιονόβροχο. Οι ψιχάλες τις βροχής βρέχουν τα μέτωπο τους. Ρυτιδιασμένα ακόμη και σε νεαρές ηλικίες. Τα προβλήματα και οι στεναχώριες αφήνουν τα σημάδια τους στα πρόσωπα τους. Πυκνή ομίχλη καλύπτει τα πάντα. Όμως κάπου στα μισά του αγροτικού κάμπου των Τρικάλων διακρίνονται έστω και αμυδρά οι φάροι των τρακτέρ και των αγροτικών μηχανημάτων.
Η εθνική οδός Τρικάλων – Λάρισας βοά από τους ήχους του κορναρίσματος των τρακτέρ που σημαίνουν την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων. Κινητοποιήσεις για την επιβίωση των αγροτών, θα πει κανείς, που έρχονται αντιμέτωποι με το ξεκλήρισμα από τα σχεδιαζόμενα μέτρα της κυβέρνησης που επιτάσσουν οι δανειστές μας.
Κάπου αχνά μέσα στην ομίχλη μπροστά από το φωτογραφικό φακό οι αγρότες υψώνουν το χέρι, δείχνοντας το σήμα της νίκης, χαμογελούν ακόμη κι αν νιώθουν αποδεκατισμένοι από τα ληφθέντα και τα σχεδιαζόμενα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα. Οι αγρότες των Τρικάλων και ευρύτερα της Θεσσαλίας δηλώνουν πως δεν υποχωρούν.
Ο δρόμος για τη Νικαία είναι ανοιχτός, ο δρόμος του αγώνα είναι φαρδύς και δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Οι αγρότες δεν λογαριάζουν κρύο, χιόνι, βροχές και ομίχλη, ξεκινούν το ταξίδι του αγώνα δηλώνοντας ανυποχώρητοι.
Από το Μεγαλοχώρι χθες λίγο μετά τις 11 το ξεκίνησε το κομβόι των αγροτικών μηχανημάτων. Αν και ο αριθμός δεν ήταν τόσο μεγάλος, η αγωνιστική διάθεση ήταν μεγάλη.
«Δεν μας πτοεί ο μικρός αριθμός των τρακτέρ. Οι καιρικές συνθήκες είναι αποτρεπτικές, τις επόμενες ημέρες θα πολλαπλασιαστούν γιατί τα προβλήματα δεν θα κρατήσουν στις αυλές των σπιτιών τα τρακτέρ» επεσήμαναν αγρότες.
Το ραντεβού της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» είχε δοθεί για τις 11 το πρωί. Ώρα αναχώρησης για το μπλόκο της Νίκαιας. Η αναχώρηση των αγροτών ήταν θερμή. Τα τρακτέρ αναχωρούσαν από το Μεγαλοχώρι για το νομό της Λάρισας εκεί θα συναντούσαν τους συναδέλφους τους από την Λάρισα και την Καρδίτσα. Εκεί θα έστηναν μπλόκο στην αντικροτική πολιτική που θέλει εξαθλιωμένους. Χωρίς μέλλον, χωρίς χωράφια. Δούλοι στα χωράφια, στη δική τους γη θα συμπεράνει κανείς.
Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω στο κομβόι των τρακτέρ προστέθηκαν οι αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας. Το ταξίδι για τη Λάρισα συνεχιζόταν. Αργά το μεσημέρι οι αγρότες των Τρικάλων παρέτασσαν τα τρακτέρ στην Νίκαια.
Ο αγώνας που ξεκίνησε έχει αρχή όχι και τέλος. Συνεχίζεται…
Από σήμερα κιόλας αγρότοσυνδικαλιστές της «Άνοιξης» αναμένεται να συνεχίσουν τις ενημερωτικές συσκέψεις στα χωριά προκειμένου να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στους συναδέλφους τους για κάθοδο στην Νίκαια.