Δυο μοναδικοί καλλιτέχνες εμφανίζονται το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

Ρεσιτάλ για βιολοντσέλο και  πιάνο με τους Eve-Marie  Caravassilis και τον Jean-Bernard Marie για τους λάτρεις της ποιοτικής Μουσικής

Στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικκαίων δίνουν ραντεβού το ερχόμενο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου οι Σύλλογοι «Φίλοι της Μουσικής Τρικάλων» και «Φίλοι της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων», διοργανώνοντας μια ενδιαφέρουσα συναυλία για το φιλόμουσο κοινό της πόλης και του νομού. Μια συναυλία εμπλουτισμένη με ποιοτική μουσική, μέσω του ρεσιτάλ βιολοντσέλου και πιάνου.

Το ρεσιτάλ διοργανώνεται με δύο κορυφαίους και διεθνώς αναγνωρισμένους μουσικούς, την  Eve-Marie  Caravassilis στο βιολοντσέλο και τον Jean-Bernard Marie στο πιάνο.

Η Eve-marie με καταγωγή από τα Τρίκαλα (κόρη του φλαουτίστα Λάμπρου Καραβασίλη) είναι εξάρχων στην περιβόητη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου με συναυλίες σε όλο τον κόσμο υπό τη διεύθυνση των πιο μεγάλων μαέστρων της εποχής μας.

Συνέπραξε ως σολίστ με πολλές ορχήστρες και μουσικά σύνολα όπως την «Waltham  Symphony  Orchestra» στην Βοστώνη,  την «Collegium  Orpheus»,  την  «Concilium  Musicum» και άλλες, παίζοντας στις μεγαλύτερες αίθουσες σε πολλές χώρες του κόσμου όπως Γαλλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία, Ιαπωνία.

Συνεργάστηκε με διάσημους μουσικούς όπως οι   Patrice  Fontanarosa,  Marielle  Nordman,  Bruno  Pasquier,  Laurent  Cabasso,  Augustin  Dumay, ενώ έπαιξε για την Γαλλική Ραδιοτηλεόραση και για το BBC.

Ο Jean-Bernard Marie, Γάλλος διακεκριμένος σολίστ είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου.

Έχει συμπράξει ως μέλος οργανικών συνόλων σε συναυλίες μουσικής δωματίου καθώς και σε μεγαλύτερα ορχηστρικά σύνολα σε χώρες όπως  Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Μονακό, Ισπανία, Τσεχία, Ηνωμένες Πολιτείες, Κούβα, Αυστραλία και άλλες.

Eκτελέσεις του Jean-Bernard Marie έχουν μεταδοθεί ραδιοφωνικά στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, στην Ασία και στην Ευρώπη.

Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν έργα των A.Dvorak, C.Debussy, D.Chostakovitch και F.Schubert.

Εισιτήρια προπωλούνται στο «ΔΙΣΚΟΡΥΧΕΙΟ», και στα βιβλιοπωλεία «ΤΣΙΟΠΕΛΑΚΟΥ» και «ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ».

Τιμή εισιτηρίων 7 ευρώ, Μαθητικά, φοιτητικά, ανέργων, 5 ευρώ.