Ευχαριστίες του προέδρου του Ζάρκου κ. Γιάννη Βούλγαρη προς τον κ. Χρήστο Μπουλούμπαση

Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο κ. Γιάννης Βούλγαρης  από την απογευματινή απόφαση που έλαβε για το δημοτικό σχολείο Ζάρκου ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων

Οι εξελίξεις που αφορούν το δημοτικό σχολείο Ζάρκου και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Μπουλούμπασης, ώστε το σχολείο από 4/θεσιο βάσει της αποφάσεως του υπουργείου Παιδείας, να συνεχίσει την επόμενη χρονιά να λειτουργεί από 6/θεσιο σε 5/θεσιο, ικανοποίησε τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γιάννη Βούλγαρη, μερίδα γονέων, καθώς επίσης και μέρος εκπαιδευτικών του σχολείου.

Μετά τις απογευματινές εξελίξεις που παρουσίασε αποκλειστικά το «ΚΡΗΝΗ LIVE» ο κ. Γιάννης Βούλγαρης έσπευσε να ευχαριστήσει δημόσια τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων.

«Ως πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζάρκου θα ήθελα να ευχαριστήσω δημοσίως τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστο Μπουλούμπαση και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού σχολείου του χωριού, για τις ενέργειές τους, σχετικά με τον υποβιβασμό του σχολείου.

Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση το Δημοτικό σχολείο του Ζάρκου από 6/θέσιο τη νέα χρονιά θα λειτουργούσε ως 4/θέσιο.

Όπως ενημερώθηκα τελικά το Δημοτικό μας σχολείο θα υποβιβαστεί σε 5/θέσιο και με την υπόσχεση ότι στο σχολείο θα υπάρχουν 6 δάσκαλοι, όπως κάθε έτος.

Το σχολείο μας αυτή τη στιγμή απαριθμεί 44 μαθητές, ενώ για να είναι 6/θέσιο σύμφωνα με το υπουργείο πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 60 μαθητές.

Το 2011 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε κλείσει το Γυμνάσιο του χωριού και τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να υποβαθμίσει-καταργήσει το Δημοτικό.

Μπορεί ο πληθυσμός του χωριού να μειώνεται αλλά να είστε βέβαιοι πως δεν θα επιτρέψουμε μαζί με τους γονείς, να συμβεί το ίδιο και με την εκπαίδευση.».