Έφυγαν για το φεγγάρι τα νήπια του Ζάρκου

Μηνύματα φιλίας και αλληλεγγύης έστειλαν μέσω της αποχαιρετιστήριας γιορτής τους

Μετά τον περσινό, άκρως επιτυχημένο γάμο για το τοπικά δρώμενα του Ζάρκου, του “Λεμονή” και της “Κρομμύδος” που ως γνωστό άφησε τις καλύτερες κριτικές, τα νήπια του χωριού με τις δασκάλες τους κ.κ. Ασπασία Λάλλα και Μαρία Βαμπούλα αποφάσισαν να αλλάξουν πλεύση. Θεώρησαν σκόπιμο αν και καθυστερημένα οι νεόνυμφοι μαζί με συγγενείς και φίλους, όλοι τους λαχανικά να πραγματοποιήσουν ένα γαμήλιο ταξίδι.

Όσον αφορά τον προορισμό το καλοσκέφτηκαν και το αποφάσισαν. Ένα ταξίδι στο φεγγάρι. Και το έπραξαν μέσω της αποχαιρετιστήρια εκδήλωσης που διοργάνωσαν στο νηπιαγωγείο τους με αφορμή την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών.

Οι δασκάλες τους αποφάσισαν να διασκεδάσου το παραμύθι ο “Ο Φεγγαροσπεπαστής” του Puybaret Eric δίνοντας στα παιδιά τους ρόλους που υποδύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Τα παιδιά παρουσίασαν εν μέσω γονιών και συγγενών τους το έργο μεταφέροντας το μήνυμα της φιλίας και της αλληλεγγύης.

Πρωταγωνιστής ο μικρός μικρός Τιμολέων ο καινούριος φεγγαροσκεπαστής. Μόλις πήρε το πτυχίο του από τη Μεγάλη του Κόσμου Σχολή ετοιμάστηκε να πιάσει δουλειά στο φεγγάρι. Μόνο που μια αναποδιά θα τα χαλάσει όλα. Ο Τιμολέων έπρεπε ως το χάραμα να βρει τρόπο να φτάσει στο φεγγάρι. Τα κατάφερε με την βοήθεια των φίλων τους η δύναμη της φιλίας και της αλληλεγγύης υπερτερούσε.

Στο τέλος της παράστασης οι δυο δασκάλες ευχαρίστησαν τους γονείς του Ζάρκου και της Πηνειάδας που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους σε εκείνες, ενώ δεν έκρυβαν την λύπη τους που θα αποχαιρετήσουν την τάξη τους, μιας και από την νέα χρονιά τα νήπια αλλάζουν περιβάλλουν και ετοιμάζονται να φοιτήσουν στο δημοτικό σχολείο.

Τα παιδιά αντάμειψαν τις δασκάλες με μια ζεστή αγκαλιά, αποχαιρετώντας το νηπιαγωγείο και φωνάζοντας καλό καλοκαίρι.