Εφηβικό ταλέντο και δημιουργίες

Την Παρασκευή διοργανώνεται από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Στο προσκήνιο αναμένεται να βρεθεί για μια ακόμη χρονιά η μαθητική δημιουργία μέσω του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Μαθητές σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μεταξύ των οποίων και του Γενικού Λυκείου Οιχαλίας με υπεύθυνο εκαπιδευτικό τον κ. Γεώργιο Κυρίτση, αναμένεται να παρουσιάσουν την Παρασκευή από το πρωί έως το μεσημέρι τις δημιουργίες τους στο Μουσείο Τσιτσάνη. Στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα μετέχουν συνολικά 44 συνολικά σχολεία γυμνάσια, λύκεια και ΣΔΕ.

Στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις Δημιουργικές Εργασίες του ΓΕΛ, στο μάθημα «Ερευνητικές Εργασίες (Project)» των ΓΕΛ και στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στα ΕΠΑΛ.

Σημειώνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Στους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα λάβουν χώρα, για μαθητές και επισκέπτες, ενδιαφέρουσες ομιλίες, πρωτότυπα εργαστήρια και διαδραστικές δραστηριότητες.