Έγκαιρη αντιμετώπιση των κουνουπιών από την Π.Ε.Τ.

Ο αυξανόμενος αριθμός των κουνουπιών θέτει σε εγρήγορση τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

Προσπάθειες προκειμένου η διαφυλαχτεί στα μέγιστα η δημόσια υγεία καταβάλει η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Για μια ακόμη χρονιά, προσπαθεί να εξαλείψει ή να μειώσει αισθητά την αναπαραγωγή των κουνοπιών μέσω του αντικουνοπικού ψεκασμού.

Ο ψεκασμός διεξάγεται από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση στους τέσσερις Δήμους του νομού.

Η εφαρμογή των φαρμάκων γίνεται με εκνέφωση εδάφους με σύγχρονους εκνεφωτές κοντά στις εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών και με σκευάσματα εγκεκριμένα από το ΥΠΑΤ λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης των πολιτών του οικοσυστήματος των οικόσιτων και παραγωγικών ζώων και του περιβάλλοντος από εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος γίνεται από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, τους Δήμους και τους προέδρους των κοινοτήτων.

Σε δηλώσεις ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης τόνισε την σημαντικότητα της προσπάθειας που στοχεύει στη προστασία των πολιτών του νομού.

«Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η υλοποίηση του σχετικού προγράμματος για να μην υπάρχουν προβλήματα σε κατοικημένες περιοχές. Το πρόγραμμα της κουνοποκτονίας για να έχει σοβαρά αποτελέσματα εφαρμόζεται συντονισμένα σε όλη τη Θεσσαλία με ενέργειες του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, με την έγκαιρη εξεύρεση των απαραίτητων πόρων, τον συντονισμό και την αξιοποίηση στο έπακρο του ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας».
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *