«Εγώ ο Πετυχημένος»

Ένα θεατρικό που περιγράφει αρκετά πρόσωπα που συναντούμε καθημερινά γύρω μας φέρει την υπογραφή του συντοπίτη συγγραφέα καταγόμενου από την Κρήνη Τρικάλων Θανάση Αργυρίου

Το νέο θεατρικό έργο με τίτλο «Εγώ ο Πετυχημένος» κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα από τις εκδόσεις «ΑΡΟΜΩΝ». Φέρει την υπογραφή του συντοπίτη συγγραφέα Θανάση Αργυρίου καταγόμενου από την Κρήνη Τρικάλων.

Το συγκεκριμένο θεατρικό αποτελεί θεατρική διασκευή του διηγήματος «Ο τρελός του καραμελάδικου». Ένα έργο που φέρει την υπογραφεί του Θανάση Αργύριου, το οποίο σε πολλά σημεία κρύβει κάτι το πραγματικό.
Ήρωας του εν λόγω θεατρικού είναι ο Ξερόλας. Μοναδική ομοιότητας του Ξερόλα με το είδος των ανθρώπων, η ανθρώπινη μορφή του. Από τα πλέον στερημένα όντα του πλανήτη, μόλις ικανοποιεί το ζωώδες ένστικτό του και απαλλάσσεται από την πείνα, μετουσιώνει την πρότερη δυστυχία του, σε μισανθρωπία.
Στην αγωνιώδη προσπάθειά του για οικονομική ανέλιξη, την απαλλαγή του από το όνειδος που του προκαλεί η καταγωγή του, να νιώσει «πετυχημένος», είναι ικανός να πατήσει επί πτωμάτων…

Ο Θανάσης Αργυρίου γεννήθηκε το 1957 στην Κρήνη Τρικάλων Θεσσαλίας. Διαμένει στην Πετρούπολη Αττικής. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει τα ακόλουθα έργα: 
– Ποίηση:
«Διάσπαρτα όνειρα», 1993.
«Της μνήμης μου φιλώ το αμμοχάλικο», 1994.
«Ποιο το χρώμα της φυγής;», 2000.
«Αναδρομές» (Ποιήματα 1992-2002), 2008.
«Σιωπή», 2013.
– Πεζογραφία:
«Εσύ φταις !», (διηγήματα), 1998.
«Ο τρελός του καραμελάδικου», (διηγήματα), 2009.
«Αναμάρτητη Εύα, (νουβέλα), 2012.
– Λαογραφία:
«Τα παραμύθια της μάνας μου», (Παραδοσιακά παραμύθια της Θεσσαλίας), 2006.
«Ο Ανυφαντάκος» (παραμύθια και ιστορίες), 2013.
– Θέατρο:
«Όνειρο φυγής…», 2008.
«Κούμπα μανιά!», (κωμωδία), 2011.
«Ο Ζυμαρίκος», 2012.
«Εσύ φταις», 2017.
– Κριτική:
«Λογοτεχνικές προσεγγίσεις», 2014.