Εκατοντάδες πιστών βρέθηκαν την Τρίτη στο Μοναστήρι του Ζάρκου

Εορταστικές εκδηλώσεις στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον οικισμό 

Πλήθος κόσμου έσπευσε να τιμήσει τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και να προσκυνήσει στην φερώνυμη Ιερά Μονή που βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το χωριό.

Κάτοικοι του Ζάρκου, των γύρο χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας, αλλά ταυτόχρονα και επισκέπτες από όλη τη Θεσσαλία, ανηφόρισαν προς το μοναστήρι, το οποίο εδώ και δυο δεκαετίες ανακαινίστηκε εκ βάθρων από την Ηγουμένη του Μοναστηριού μ. Ισιδώρα και την Συνοδεία αυτής, με την αμέριστη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη πρ. Τρίκκης και Σταγών, γέροντος Αλεξίου, και χιλιάδων ευλαβών προσκυνητών.

Το απόγευμα της Τρίτης, παραμονή της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του πρώην Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου Αρχιμανδρίτη Αχίλλιου Τσούτσουρα παρουσία πλήθος κόσμου. Ακολούθησε Θείο Κήρυγμα για το βίο του Αγίου, επιστήθιου φίλου του Χριστού, ο οποίος προστατεύει  υπό την σκέπη το Ζάρκο, τους Φαρκαδόνιους και όλους τους πιστούς που συρρέουν καθημερινά για να προσκυνήσουν την Χάρη του.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και κορυφώθηαν το πρωί της Τετάρτης, με την τέλεση του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.