Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής κατοχικής

Στο 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων θα φιλοξενηθεί το φωτογραφικό υλικό της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας  Α.Μ.Κ.Ε. «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ»

Με τίτλο «Δεν λησμονώ….. μια εικόνα χίλιες λέξεις» ανοίγει τις πύλες της στο κοινό από το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων η έκθεση φωτογραφικού υλικού της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας  Α.Μ.Κ.Ε. «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ».

Πρόκειται για μια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής κατοχικής μιας και η έκθεση τιμά «τα δικά μας μικρά και μεγάλα Άουσβιτς».

Το φωτογραφικό υλικό της Α.Μ.Κ.Ε. «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» θα φιλοξενηθεί στον ισόγειο χώρο και στον πρώτο όροφο του 4ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης για το διάστημα από 19 Οκτωβρίου έως και 20 Νοεμβρίου 2018.

Το διδακτικό προσωπικό, οι μαθητές, οι γονείς και όλος ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα τα οποία απεικονίζουν τα δεινά που βίωσε ο Ελληνικός λαός και τις βαρβαρότητες που διεπράχθησαν από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής.

Έχοντας ως επίκεντρο τη νέα γενιά, η Α.Μ.Κ.Ε «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» επιθυμεί να λειτουργήσει η έκθεση «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ… μία εικόνα χίλιες λέξεις» ως διδακτικός πόλος έλξης για τους νέους και να τους ωθήσει να προβληματιστούν για τα σημαντικά παρελθόντα γεγονότα του τόπου μας, ώστε να είναι σε θέση να αφουγκραστούν και να αντιμετωπίσουν τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

Η τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Η έκθεση  θα διαρκέσει από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου 2018.

Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 14:00.

DL_profile-converted