Εκκολαπτόμενοι πυροσβέστες σε δράση στους Ταξιάρχες

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν το πρωί της Πέμπτης νήπια και μαθητές των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων

Οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Ταξιαρχών έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία εντός του διδακτηρίου. Μια εμπειρία που θα τους συνοδεύει για πολλά χρόνια, και κάποια από αυτά, θα την μεταφέρουν μετέπειτα στα παιδιά και γιατί όχι στα εγγονάκια τους!!!

Τα παιδιά των δυο σχολείων το πρωί της Πέμπτης έβλεπαν από μακριά ή συναντούσαν τυχαία στο δρόμο πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα. Ερχόταν να πλάσουν με την φαντασία τους, την εργασία και την συνδρομή τους σε ένα περιστατικό πυρκαγιάς ή ατυχήματος. Αργά το πρωί της Πέμπτης έβλεπαν με έκπληξη δίπλα τους, πυροσβεστικό όχημα και πυροσβέστες που επισκέφτηκαν τους Ταξιάρχες προερχόμενοι από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Οιχαλίας.

Οι μαθητές κατά την επίσκεψη των πυροσβεστών ενημερώθηκαν για τους τρόπους προφύλαξης από πυρκαγιά σε υπαίθριο ή σε κλειστό χώρο, για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν ώστε να αποφεύγουν τις πιθανότητες φωτιάς αλλά και για το συνολικό έργο και προσφορά των πυροσβεστικών υπαλλήλων. Αυτό όμως που τους έκανε μεγαλύτερη εντύπωση και τους ενθουσίασε, ήταν η επίδειξη που ακολούθησε στη συνέχεια. Οι μαθητές είδαν τις στολές των πυροσβεστών, τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούν στο έργο τους, παρακολούθησαν κατάσβεση φωτιάς και απογειώθηκαν όταν φορώντας τα ειδικά κράνη χρησιμοποίησαν τα ίδια τη μάνικα. Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου ευχαριστεί θερμά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Οιχαλίας για την ανταπόκριση στο αίτημά του και για την εξαιρετική παρουσία του στο σχολείο.