Εκπαιδευτικές επισκέψεις από τους μαθητές του γυμνασίου Οιχαλίας

Επισκέφτηκαν με εκπαιδευτικούς το Μουσείο Τσιτσάνη, το Βιομηχανικό Μουσείο του Μύλου Ματσόπουλου και την εφημερίδα «Έρευνα»

Την ευκαιρία να γνωρίσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και την πορεία έκδοσης ενός εντύπου είχαν μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου Οιχαλίας.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Η ΕΡΕΥΝΑ» συνοδευόμενοι από τους καθηγητές κ.κ. Χρήστο Βοζίκη, Παρασκευή Παπαχρήστου και Κατερίνα Ηλιακοπούλου.

Οι 15χρονοι μαθητές, ξεναγήθηκαν τόσο στο δημοσιογραφικό, όσο και τεχνικό τμήμα, εκθέτοντας τις απορίες τους και λαμβάνοντας απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Έντονες ήταν οι απορίες των μαθητών γύρω από τα στάδια της σύνταξης ενός κειμένου και μετέπειτα της έκδοσης ενός καθημερινού φύλλου, μεταφέροντας τα δικά τους σχόλια.

Για περίπου 1 ώρα οι μαθητές ενημερώθηκαν από δημοσιογράφους για την ύλη της εφημερίδας, για τα στάδια εργασίας του δημοσιογράφου, από τη συλλογή και επεξεργασία των ειδήσεων μέχρι την αξιολόγηση της ειδησεογραφίας και τη δημιουργία της πρώτης σελίδας της εφημερίδας, καθώς και για τη δυνατότητα έκφρασης γνώμης μέσω άρθρων και σχολίων. 
Παράλληλα ενημερώθηκαν για τη διαδικασία σχεδιασμού των σελίδων και το σύγχρονο τρόπο εκτύπωσης μιας εφημερίδας. Το γεγονός ότι οι μαθητές είχαν να διατυπώσουν αρκετές ερωτήσεις έδειξε ότι διαθέτουν αυτό που πρωτίστως απαιτεί η δουλειά του δημοσιογράφου, την περιέργεια και την απαίτηση να παίρνουν απαντήσεις στις απορίες τους.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής οι μαθητές των δυο άλλων τάξεων είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν διάφορα σημεία της πόλης. Οι μαθητές της Α΄  Τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Τσιτσάνη για την ανάγνωση παραμυθιών από την Κατερίνα Παπανικολοπούλου ενώ οι συμμαθητές τους της Β’ τάξης επισκέφτηκαν τον Μύλο Ματσόπουλου όπου ξεναγήθηκαν στο βιομηχανικό μουσείο.