Εκπαιδευτικές επισκέψεις του Γυμνασίου της Οιχαλίας σε μνημεία της Φαρκαδόνας

Παράλληλα οι μαθητές επισκέφτηκαν το επαγγελματικό λύκειο Φαρκαδόνας για να ενημερωθούν για την φοίτηση και τους επαγγελματικούς δρόμους που ανοίγονται με την ολοκλήρωση

Ξενάγηση σε ιστορικά μνημεία του Δήμου Φαρκαδόνας, κάνοντας την αρχή από το Βυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο κέντρο της έδρας του Δήμου, περιελάμβανε η εκπαιδευτική εκδρομή των δυο πρώτων τάξεων του γυμνασίου της Οιχαλίας.

Στο πλαίσιο της εκδρομής οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον Ιερό Ναό, όπου ενημερώθηκαν από τον εφημέριο της Φαρκαδόνας π. Αθανάσιο Κούτσια για την ιστορία του Ναού, την θρησκευτική αξία της εκκλησίας ενώ λίγο αργότερα μετέβησαν στον κεντρικό ενοριακό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου για να προσκυνήσουν και να δουν από κοντά τα έργα ανακαίνισης μετά και την πρόσφατη ολοκλήρωση τους.

Για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του σχολείου το πρόγραμμα υπήρξε διαφορετικό. Επισκέφτηκαν το επαγγελματικό λύκειο Φαρκαδόνας στα πλαίσια του «Σχεδιασμού και υλοποίησης επισκέψεων στα ΕΠΑΛ» και ενημερώθηκαν για τους τομείς, τις ειδικότητες και τις προοπτικές φοίτησης στο ΕΠΑΛ. Καθηγητές του σχολείου πληροφόρησαν τους μαθητές για το πρόγραμμα σποδών, τις κατευθύνσεις αλλά και τους δρόμους που ανοίγονται με την ολοκλήρωση της φοίτησης.