Εκπλήξεις στα «πρωτάκια» του 2ου δημοτικού Φαρκαδόνας

Οι μεγαλύτερες τάξεις μαθητών καλωσόρισαν με αγάπη τους μικρότερους συμμαθητές τους που προσμετρούν περίπου ένα μήνα στο σχολείο

Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσαν χθες Παρασκευή οι μεγαλύτερες τάξεις μαθητών του 2ου δημοτικού σχολείου Φαρκαδόνας, στα μικρότερα παιδιά, εκείνα την πρώτης τάξης. Τους συμμαθητές τους που μετρούν περίπου ένα μήνα φοίτησης στο δημοτικό σχολείο και προσπαθούν να ενταχτούν στο νέο σχολικό περιβάλλον αλλά και στις δυσκολίες της μελέτης, της γραφής και της ανάγνωσης.

Οι μαθητές των Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων, όλοι οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του σχολείου διοργάνωσαν μια πλούσια και συνάμα όμορφη φθινοπωρινή γιορτούλα υποδοχής για τα «πρωτάκια» του σχολείου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μουσική, δωράκια, τραγούδια, χορός και άλλες πολλές εκπλήξεις από όλα τα παιδιά όλων των τάξεων. Οι μικροί μαθητές απόλαυσαν γλυκίσματα και δωράκια και δέχτηκαν πολλά καλωσορίσματα από τους υπόλοιπους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Οι εκπαιδευτικού επίσης προχώρησαν σε αδελφοποίηση μαθητών της ΣΤ΄ τάξης και μαθητών της Α΄ τάξης. Οι μεγάλοι μαθητές της ΣΤ΄, προσέχουν και καθοδηγούν τους μαθητές της Α τάξης και παίζουν μαζί τους.

Η εκδήλωση προκάλεσε ιδιαίτερη χαρά στους μαθητές, οι οποίοι έρχονται να νιώσουν χαρά και ασφάλεια στο νέο τους σχολείο.