Εκστρατεία ευαισθητοποίησης με στόχο την υγεία

Γιατροί του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας επισκέφτηκαν την Οιχαλία ενημερώνοντας τον κόσμο για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Το κάπνισμα σκοτώνει περίπου 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, εκ των οποίων πάνω από 600.000 είναι μη καπνιστές που εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα.

Τα θλιβερά νούμερα, που αφορούν και τη χώρα μας έρχονται να απασχολήσουν τους ειδικούς που αναζητούν τρόπους για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο ως προς τη διακοπή καπνίσματος.

Εντούτοις σήμερα Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος οι Φαρκαδόνιοι και γενικότερα οι Τρικαλινοί δεν προτίμησαν να σβήσουν τα τσιγάρα τους έστω για ένα 24ωρο παρά τις βλαβερές συνέπειες που έχει στην υγεία.

Ο απώτερος σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος ήταν να συμβάλει στην προστασία των σημερινών και μελλοντικών γενεών, όχι μόνο από τις καταστροφικές συνέπειες για την υγεία αλλά και από τα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά δεινά που προκαλεί τόσο το ενεργητικό κάπνισμα όσο και το παθητικό κάπνισμα.

Προς αυτή την κατεύθυνση στράφηκαν οι εκδηλώσεις που αναπτυχτήκαν τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και πανελλαδικό.

Με στόχο τον άνθρωπο

Με μια σειρά δράσεων συμμετείχε το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Για μια ακόμη φορά το προσωπικό και η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας απέδειξαν το έντονο ενδιαφέρον τους σε θέματα που αφορούν την πρόληψη και την προαγωγή της καλής υγείας. Αυτό είναι εξάλλου που κάνει την διαφορά με το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος μέλη της Επιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας μετέβησαν στην Οιχαλία. Εκεί ενημέρωσαν τους πολίτες για τις βλαβερές στην υγεία συνέπειες του καπνίσματος, ενώ προχώρησαν σε σπιρομετρήσεις σε καπνιστές, προκειμένου να ελέγξουν την αναπνευστική λειτουργία.

Η όλη προσπάθεια στηριζόταν από το διευθυντή του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας κ. Γιάννη Σακελλαρίου καθώς επίσης και από την 5η ΥΠΕ.