Εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης ξεκίνησε η μαία του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας

Η μαία του ΚΥΦ θα επισκεφτεί αύριο Πέμπτη το χωριό του Γριζάνου, όπου θα μιλήσει για τον καρκίνο του τραχήλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο αγροτικό ιατρείο της κοινότητας

Στην ενημέρωση του γενικού πληθυσμού, στην πρόληψη και στην προαγωγή υγείας στοχεύει το κέντρο υγείας Φαρκαδόνας θέτοντας νέους στόχους.

Η διοίκηση της τοπικής νοσηλευτικής μονάδας, η διευθύντρια του ΚΥΦ κα Βιολέτα Ροκκά, σε συνεργασία με την επιστημονική μονάδα και την μαία του ΚΥΦ, θέτουν ως σκοπό την ενημέρωση του γυναίκειου πληθυσμού της ακτίνας δράσης του ΚΥΦ.

Σκοπεύουν στην ενημέρωση μέσω δράσεων που αφορούν τις γυναίκες. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης για θέματα που αφορούν την γυναίκα και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.  

Η μαία του ΚΥΦ θα επισκεφτεί αύριο Πέμπτη το χωριό του Γριζάνου, όπου θα μιλήσει για τον καρκίνο του τραχήλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο αγροτικό ιατρείο της κοινότητας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναμένεται να καθοριστούν ραντεβού για την λήψη δείγματος Τεστ Παπ που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη στον ίδιο χώρο στις 10 το πρωί.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα χωριά του Δήμου μιας και η μαία θα βρίσκεται πλέον μόνιμα εντός του Κέντρου Υγείας της περιοχής μας.