Εκτενής συζήτηση για τα ΚΑΠΗ του Δήμου Φαρκαδόνας

Το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ. Φαρκαδόνα στο σκέλος του θέματος της διοργάνωσης εκδρομής το Μάιο για τα ΚΑΠΗ Φαρκαδόνας και Γριζάνου

Η έγκριση πραγματοποίησης μονοήμερης εκδρομής για τα μέλη των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Φαρκαδόνας και Γριζάνου, αντίστοιχα, προκάλεσε αντιπαραθέσεις στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν την άποψη ότι στις υπάρχουσες δομές για τους ηλικιωμένους θα πρέπει να προστεθούν και ηλικιωμένοι από την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων, προκειμένου κι εκείνοι με τη σειρά τους να λαμβάνουν μέρος σε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.
Αναφορικά με την εκδρομή των ΚΑΠΗ Φαρκαδόνας και Γριζάνου θα υλοποιηθεί σε δυο φάσεις και συγκεκριμένα στις 16 και 24 Μαΐουστον νομό Πέλλας και στα Λουτρά Πόζαρ.
Το ύψος της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 2.400 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ.
Αν και ο κ. Βαγγέλης Ζαφείρης δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης εμφανίστηκε θετικός προς την εκδρομή των ηλικιωμένων, εξέφρασε την άποψη ότι οι υπάρχουσες δομές και δη της Οιχαλίας θα πρέπει να ενισχυθούν με την εγγραφή μελών από τα χωριά των Πελινναίων, περιοχή στην οποία σήμερα δεν υπάρχει ΚΑΠΗ.
Ο κ. Ζαφείρης τόνισε πως όλοι οι ηλικιωμένοι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα, επισημαίνοντας ότι έχει στα χέρια του κατάσταση με υποψηφίους που ενδιαφέρονται να ενταχτούν σε κάποιο ΚΑΠΗ, κατά κύριο λόγο της Οιχαλίας που γειτνιάζει με την περιοχή των Πελινναίων.
Να δοθούν ίσα δικαιώματα προς όλους τους ηλικιωμένους ζήτησε και η δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης κα Ελένη Στεργίου – Μπότη. Απών από το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Παπαγεωργίου, τονίζοντας ότι εφόσον διοργανώνονται εκδηλώσεις στις οποίες δεν προσκαλείται, δεν μπορεί να λαμβάνει και θέση επί του θέματος. 
Λαμβάνοντας το λόγο επί του θέματος ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης τόνισε ότι την περσινή χρονιά ο Δήμος προχώρησε σε δημόσιες ανακοινώσεις σχετικά με τη κατάθεση αιτήσεων για ένταξη ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι σε χωριά του Δήμου, κάποια εκ των οποίων των Πελινναίων δεν υπήρξε ενδιαφέρον από πλευράς ηλικιωμένων. Παράλληλα ανέφερε ότι ο Δήμος δεν απέκλισε κανένα ηλικιωμένο, εξηγώντας ότι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να καταθέσει την απαραίτητη ένταξη και να ενταχτεί στις δομές.