Εκτός κοίτης για μια ακόμη φορά ο Πηνειός ποταμός

Εκτός κοίτης έρεε σήμερα από το πρωί έως αργά το μεσημέρι ο Πηνειός ποταμός σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει το «KriniTrikalon.gr» είναι χαρακτηριστικές παρουσιάζοντας για μια ακόμη φορά την τρίτη κατά σειρά πλημμύρα που προκαλεί ο Πηνειός ποταμός από την άνοιξη έως και σήμερα.

Οι φόβοι των αγροτών της περιοχής μας επιβεβαιώθηκαν για πολλοστή φορά καθώς τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης υπήρξε υπερχείλιση του Πηνειού βυθίζοντας παραπήνεια χωράφια στα νερά και τις λάσπες. Η καταστροφή κι αυτή τη φορά χαρακτηρίζεται μεγάλη. Αφενός γιατί υπάρχουν χωράφια από τα οποία δεν συλλέχτηκαν τα βαμβακιά, καθώς η υγρασία και η λάσπη από την παρελθούσα πλημμύρα του Σεπτέμβρη δεν επέτρεπε τις βαμβακοσυλλεκτικές μηχανές να εισέλθει εντός των αγροκτημάτων, αφετέρου θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην σπορά των σιτηρών. Σε κάποιες περιπτώσεις οι αγρότες πλέον ξεχνούν τη σπορά του σιταριού καθώς η λάσπη δεν θα επιτρέψει τις εργασίες.

Οι εικόνες που παρουσιάζουμε έχουν αποθανατιστεί από το φακό στην περιοχή της Πηνειάδας και συγκεκριμένα από την γέφυρα που οδηγεί στα αγροκτήματα των κατοίκων.