Εμπλούτισαν τις γνώσεις τους οι μαθητές του γυμνασίου Οιχαλίας

Επισκέφτηκαν τη Λάρισα και ξεναγήθηκαν σε δυο σημαντικά μουσεία, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ιστορίας, των Θρησκευτικών και των Καλλιτεχνικών

Με πλούσιες εμπειρίες επέστρεψαν από την Λάρισα οι μαθητές του γυμνασίου Οιχαλίας. Χθες Τετάρτη στο πλαίσιο ημερήσιας εκδρομής επισκέφτηκαν τη γειτονική Λάρισα και ξεναγήθηκαν στο Διαχρονικό Μουσείο και στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, των Θρησκευτικών και των Καλλιτεχνικών.

Αρχικά επισκέφτηκαν το Διαχρονικό Μουσείο με την περιοδική έκθεση θρησκευτικών θησαυρών από μοναστήρια και ναούς της Θεσσαλίας. Εκτός από την έκθεση αυτή, ενδιαφέρον παρουσίασαν και τα μόνιμα εκθέματα – αρχαιολογικά ευρήματα από την παλαιολιθική, νεολιθική και εποχή του χαλκού. Η βασική αφήγηση της έκθεσης είναι ο θεσσαλικός χώρος διαχρονικά, η θεσμική οργάνωση των κοινωνιών και η πορεία που προηγήθηκε προς την οργάνωση αυτή. Οι μαθητές παρακολούθησαν πως αναπαλαιώνονται και συντηρούνται τα αρχαία έργα τέχνης, τα αγγεία, τα ψηφιδωτά.

Στη συνέχεια στη Δημοτική Πινακοθήκη- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών του σχολείου κα Δήμητρα Οικονόμου ξενάγησε τους μαθητές  στο αίθριο του 1ου ορόφου όπου διοργανώνονται εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής (Β. Δημητρέας, Γ. Μήλιος, Mail Art, Α. Κομιανού), καθώς και στην έκθεση φωτογραφίας  «Αντώνιος Γαλερίδης. Δώρημα καρδιάς» που οι φωτογραφίες της συγκροτούν πολύτιμες εικονογραφικές μαρτυρίες, λειτουργούν ως ντοκουμέντα, αλλά και αντανακλάσεις ενός κόσμου που χάθηκε, ενός «νοσταλγικού» παρελθόντος.