Εν αναμονή της δεύτερης φάσης της κοινωφελής εργασίας στους Δήμους άνεργοι της Φαρκαδόνας

Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά επιπλέον 34 Δήμους, συμπεριλαμβανομένου και του μητροπολιτικού του νομού, αυτού του Δήμου Τρικκαίων.

Ήδη στην παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης των ηλεκτρονικών αιτήσεων στη σελίδα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ανέργων στην πρώτη φάση του προγράμματος που αφορά 17 Δήμους της χώρας, θύλακες υψηλής ανεργίας. Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν αφορούν την πρόσληψη 3.737 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η β΄ φάση του προγράμματος αφορά 12.656 ανέργους στους δήμους: Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αλεξανδρείας, Αχαρνών, Βέροιας, Γρεβενών, Δέλτα, Δράμας, Ηλίδας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κύμης-Αλιβερίου, Λαγκαδά, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λεβαδέων, Μεγαρέων, Νάουσας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκέων, Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρέων, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πύργου, Τρικκαίων, Φλώρινας, και Χαλκηδόνας. Από αυτούς οι μισοί (6.328) θα απασχοληθούν από το Σεπτέμβριο και μόλις λήξει το οκτάμηνο, δηλαδή στα μέσα του 2017 θα προσληφθούν επίσης στους ίδιους δήμους άλλα 6.328 άτομα. Σε ότι αφορά τους πρώτους 17 δήμους, μέσα σε δύο μόλις ημέρες ενδιαφέρον εξέφρασαν 24.000 πολίτες. Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης 3.737 ανέργων και στα τέλη του 2016 θα προσληφθούν ακόμη 3.181, δηλαδή, συνολικά, 6.918 άτομα. Πέραν των 51 δήμων (17 και 34) οι υπόλοιποι 274 Δήμοι της χώρας θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας από το Σεπτέμβριο, με 20.000 θέσεις προκειμένου συνολικά ο αριθμός των ανέργων που θα απασχοληθούν να φτάσει τις 43.000.

Καταλήγοντας να σημειωθεί ότι η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για την πρώτη φάση του προγράμματος λήγει την ερχόμενη Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι.