«Εν αυλαίς Κυρίου» αναπαύεται από σήμερα ο π. Απόστολος Γιαννουλάς

Εκοιμήθη σήμερα το πρωί σε ηλικία 68 χρόνων ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νομής του Δήμου Φαρκαδόνας

Πενθεί  από σήμερα η τοπική Εκκλησία και η Νομή από την κοίμηση του εφημέριου του χωριού π. Απόστολου Γιαννουλά.

Η είδηση της κοίμησης του σεβάσμιου ιερέα σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία, ενός σεμνού ιερέα, ταπεινού και ιδιαίτερα αγαπητού, που αποτελούσε παράδειγμα ιερωμένου.

Ο π. Απόστολος εδώ και αρκετό διάστημα έδινε μάχη, υπομένοντας την σοβαρή ασθένεια. Οπλισμένος με υπομονή και με προσευχή στον Κύριο που υπηρετούσε για περίπου 40 έτη μέσω του ιερού Θυσιαστηρίου, πάλεψε, ώσπου το πρωί της Τρίτης, παρέδωσε το πνεύμα του στο Πλαστουργό. Εκοιμήθη σε ηλικία 68 χρόνων βυθίζοντας στο πένθος την πρεσβυτέρα, τα δυο παιδιά του, τα εγγόνια, τους συγγενείς του, καθώς και το ποίμνιο του.

Η νεκρώσιμος Ακολουθία θα ψαλεί τη Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νομής.

Ο μακαριστός π. Απόστολος  χειροτονήθηκε διάκονος και στη πορεία ιερέας στα τέλη της δεκαετίας του 70. Αρχικά υπηρέτησε το Άγιο και Ιερό Θυσιαστήριο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίας Σοφίας Αχλαδοχωρίου. Λίγο διάστημα αργότερα μετατέθηκε στο διαμέρισμα της  Νομής, το χωριό που αγάπησε και λειτούργησε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Οι κάτοικοι του χωριού τον αποκαλούσαν, παπά -αγωνιστή της πίστης και της ζωής, που αγωνιζόταν για να υπερβαίνει τα εμπόδια και τις ανθρώπινες ελλείψεις, στο οποίο η Θεία Χάρη αναπλήρωσε πλούσια τα ελλείποντα, αναδεικνύοντάς τον άριστο οικογενειάρχη, τον τίμιο κοινωνικό εργάτη και συνάμα ιεροπρεπή των Μυστηρίων του Κυρίου, Λειτουργό και κτήτορα Θυσιαστηρίων πολλών.

Καλούσε σε κάθε στιγμή τους κατοίκους να συνεχίσουν θερμά να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο Θεό, και να τον δοξάζουν στις καλές και στις δυσάρεστες στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας.

Πλέον ο π. Απόστολος πορεύεται «Εν αυλαίς Κυρίου», να αναπαυθεί μετά Δικαίων για να συνεχίσει από τα ουράνια να υμνεί και να δοξολογεί τον Θεό και Χριστό μας, την Θεοτόκο και Πάντες τους Αγίους. Να συνεχίσει τις προσευχές του για το ποίμνιο της Νομής που τόσο αγάπησε όλα αυτά τα χρόνια της ποιμαντορίας του.

Να έχεις Καλό Παράδεισο, Πατέρα Απόστολε!
Η αγάπη σου, από εκεί ψηλά, να μας οδηγεί, να μας συντροφεύει και να μας βοηθά σε κάθε μας βήμα.