«Εν σκηναῖς δικαίων τάξαι, ἐν κόλποις Ἀβραάμ ἀναπαύσαι, καὶ μετὰ ἁγίων συναριθμήσαι»

Πάνδημο αντίο στον μακαριστό εφημέριο της Νομής π. Απόστολο Γιαννουλά είπαν το απόγευμα της Πέμπτης Μητροπολίτες, ιερείς, οικείοι και πνευματικά τέκνα

Εν σκηναίς δικαίων αναπαύεται από το απόγευμα της Πέμπτης ο μακαριστός εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νομής του Δήμου Φαρκαδόνας, Απόστολος Γιαννουλάς.

Ο σεβάσμιος ιερέας κηδεύτηκε σε κλίμα οδύνης το απόγευμα της Πέμπτης, όπισθεν του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, εκκλησία που υπηρέτησε και λειτούργησε του Ιερού Θυσιαστηρίου για περισσότερο των 35 χρόνων.

Το σκήνωμα του μακαριστού μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στις 8 σήμερα το πρωί, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία. Το σκήνωμα παρέμεινε εκεί για προσκύνημα έως της 4 το απόγευμα όπου τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία.

Αβάσταχτος είναι ο πόνος των συγγενών του 68χρονου ιερέα. Πλήθος κόσμου, αλλά και φίλοι και γνωστοί είπαν το στερνό αντίο, ζητώντας από εκεί ψηλά, στον Ουράνιο Παράδεισο να συνεχίσει ναπροσεύχεται για το χωριό και τους ίδιους.

Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ που βρέθηκε στην πόλη συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Νικόλαο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και πλειάδα ιερέων, που ασπάστηκαν το σκήνωμα, του «αδελφού» και συνλειτουργού, μακαριστού Αποστόλου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας στο λόγο του μίλησε για την ευλάβεια και την ιεροπρέπεια ενός ακούραστου Κληρικού.

Επαίνεσε, όπως του μεταφέρθηκε από τον ποιμενάρχη μας κ. Χρυσοστόμου, την ευσέβειά του, το ήθος του, τον ζήλο του και την αγάπη του για τις Ιερές Ακολουθίες της Αγίας μας Εκκλησίας, την αφοσίωσή του στο έργο του και το υψηλό αίσθημα ευθύνης ενώ δεν παρέλειψε να θυμίσει σε όλους τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο ένωνε το χωριό και τους κατοίκους του γύρω από το ιερό θυσιαστήριο.

Τέλος, εξέφρασε την αγάπη του και τα συλλυπητήριά του προς την εκλεκτή του Πρεσβυτέρα, τα παιδιά του και τα εγγόνια του.

Στην Εξόδιο Ακολουθία παρέστη ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης απηύθυνε τις ευχές στους συγγενείς και οικείους του μακαριστού, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, μέλη φορέων και Συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.

Καλό Παράδεισο π. Απόστολε.