Ένα με το «Κόκκινο Ποτάμι» έγιναν αρκετοί Φαρκαδόνιοι

Ισχυρή η παρουσία Φαρκαδόνιων κομπάρσων στην ταινία του Μανούσου Μανουσάκη, που γυρίζεται τις τελευταίες ημέρες στα Τρίκαλα και την περιφέρεια του νομού

Σκηνικά, κουστούμια εποχής, προβολείς, ηθοποιοί, και σε πολλά σημεία των γυρισμάτων κι από ένας Φαρκαδόνιος σε ρόλους κομπάρσων. Το πρωί της Κυριακής το ιστορικό μνημείο, το Κουρσούμ Τζαμί και οι γύρω χώροι, γέμισαν από ηθοποιούς, τεχνικούς, κάμερες, φώτα, κομπάρσους για τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς το «Κόκκινο Ποτάμι» σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, που θα προβάλλεται από το φθινόπωρο στον τηλεοπτικό σταθμό «ΟPEN».

Στα γυρίσματα της ταινίας θα συμμετέχουν αρκετοί Φαρκαδόνιοι, οι οποίοι θα συμμετέχουν, ως κομπάρσοι σε βοηθητικούς ρόλους. Το πρώτο γκρουπ των Φαρκαδόνιων συμμετείχε στο πρωινό γύρισμα της Κυριακής περιμετρικά του Κουρσούμ Τζαμί, κατά την υποδοχή του Σουλτάνου (Γεράσιμου Σκιαδαρέση). Στην υποδοχή θα υπάρχει φυσική παρουσία Φαρκαδόνιων, οι οποίοι υποδέχονται και συνοδεύουν το Σουλτάνο, κατά την έξοδο του, από το Οθωμανικό Τέμενος. Λίγα μόλις μέτρα μακριά αρκετοί Φαρκαδόνιοι κομπάρσοι, ζητωκραυγάζουν για την έξοδο του Σουλτάνου με τις φράσεις (Παντισιαχμ Τσιόκ για σιά). Τα γυρίσματα της ταινίας συνεχίστηκαν στο πίσω μέρος του Κουρσούμ Τζαμί σε νέες σκηνές με τη φυσική παρουσία του ταλαντούχου ηθοποιού Γιάννη Παπαζήση, που πρωταγωνιστή στην ταινία.

Το εντυπωσιακό των γυρισμάτων υπήρξε στην περιοχή Βαρουσίου εντός της πόλης των Τρικάλων, στην συνάντηση των δυο αδελφών (Γιάννη Παπαζήση και Αργύρη Πανταζάρα). Στις συγκεκριμένες σκηνές πέραν των 100 και πλέον κομπάρσων έχουμε παρουσία Φαρκαδόνιων που μετείχαν στο μεγάλο γλέντι της ταινίας, με τη συμμετοχή της Ευξείνου Λέσχης.

Τα πρώτα γυρίσματα της ταινίας στα Τρίκαλα, ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής για να συνεχιστούν το πρωί της Τρίτης και το βράδυ της Τετάρτης περιφερειακά του νομού. Στις συγκεκριμένες σκηνές θα μετέχει νέο πολυμελές γκρουπ κομπάρσων από τη Φαρκαδόνα και τα γύρω χωριά, καθώς και ηθοποιοί της σειράς.

Το «Κόκκινο Ποτάμι» αποτελεί μια δραματική σειρά, το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην γενοκτονία των ποντίων, στην Μικρασιατική καταστροφή και σε γεγονότα που ακολούθησαν. Συντελεστές του έργου είναι:

Σκηνοθεσία: Μανούσης Μανουσάκης, Σενάριο: Νίκος Απειρανθίτης, Δώρα Μασκλαβάνου, Διευθυντής φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος, Διευθυντής Μοντάζ: Κωνσταντίνος Αδρακτάς, Σκηνογράφος: Κατερίνα Ζουράρη, Ενδυματολόγος: Μαρία Μαγγίρα, Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Μανουσάκη.

Ηθοποιοί: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάκης Βαμβακίδης, Χαρά – Μάρα Γιαννάτου, Τατιάνα Παπαμόσχου, Δημήτρης Δρόσος, Σωτήρης Χατζάκης, Στέφανος Κυριακίδης, Πέτρος Ξεκούκης, Κώστας Ξηκομηνός, Αργύρης Πανταζάρας, Νικόλας Παπαγιάννης, Γιώργος Παυλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιώργος Τσαμπουράκης, Θοδωρής Φρατζέσκος, Κέλλυ Γιακουμάκη καθώς και πολλοί ακόμα ταλαντούχοι ηθοποιοί.

Το Κόκκινο Ποτάμι θα προβληθεί από το OPEN το φθινόπωρο του 2019.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *