Ένας ξεχωριστός Κρητικός γάμος στο Ζάρκο

Πρωταγωνιστές τα νήπια του χωριού που ανέβασαν την θεατρική παράσταση του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας

Κρητικό άρωμα έφερε η σχολική, αποχαιρετιστήρια γιορτή του νηπιαγωγείου Ζάρκου του Δήμου Φαρκαδόνας. Ενός μικρού σχολείου του Δήμου μας, το οποίο τα τελευταία χρόνια μας ξαφνιάζει και μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις εκδηλώσεις του, αφήνοντας πραγματικά το στίγμα του, στα μαθητικά, καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.

Ξεφεύγοντας από τα  καθιερωμένα το Νηπιαγωγείο Ζάρκου υποδέχτηκε το καλοκαίρι με τη θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος». Ένα έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου που μιλά για τον έρωτα, την αγάπη, την φιλία, την τιμή και την ανδρεία. Εξάλλου η αγάπη όλα τα δικαιολογεί και τα επιτρέπει, ειδικά όταν έρχεται να συνδεθεί και να αποτυπωθεί μεταξύ νέων ανθρώπων, όπως  του Ερωτόκριτου και της βασιλοπούλας Αρετούσας. Δυο νέων ανθρώπων που η αγάπη τους ένωσε, που η αγάπη τους ταλαιπώρησε, που η αγάπη τους πάντρεψε, χωρίς να ξεχωρίζει τα πλούτη απ’ τη φτώχεια, τη βασιλεία απ’ την ταπεινότητα, τη δοκιμασία από το πάθος.

Το αεράκι που φύσαγε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ζάρκο και στο προαύλιο του νηπιαγωγείου, ήταν αρκετό για να ταξιδέψει τους θεατές σε καιρούς παραμυθένιους, όμορφα ιστορημένους.

Οι μικροί ηθοποιοί του νηπιαγωγείου με τη βοήθεια της δασκάλας τους κα Ασπασία Λάλλα, αποτύπωσαν την ιστορία του νεαρού ζευγαριού με τον καλύτερο τρόπο, ερμηνεύοντας Κρητικά τραγούδια, χορούς. Προσπάθησαν να μεταφέρουν την ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας και τα χίλια δυο εμπόδια που συνάντησαν, ώσπου να καταλήξουν στο αίσιο τέλος, το γάμο.

Και ο γάμος του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας έγινε και το γλέντι που στήθηκε ακούστηκε σε όλο το χωριό κι έφτασε ως την Κρήτη.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα στους εκκολαπτόμενους ηθοποιούς και με την ευχή για καλό καλοκαίρι.