Ενδιαφέρον για φοίτηση στο ΔΙΕΚ Τρικάλων

Πέντε ειδικότητες πρότεινε στον Οργανισμό για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά η διεύθυνση του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης

 Πολλοί απόφοιτοι από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ των Τρικάλων «φλερτάρουν» με την ιδέα της εγγραφής τους στο δημόσιο ΙΕΚ προκειμένου να λάβουν κατάρτιση σ’ ένα τομέα και από εκεί να προχωρήσουν στην ανεύρεση εργασίας.
Με τη λήξη των πανελλαδικών εξετάσεων και την ανακοίνωση των βαθμολογιών τον περασμένο Ιούνιο πολλοί νέοι αναζητούν ως λύση για σπουδές το ΙΕΚ. Επίσης το γεγονός ότι πλέον οι σπουδαστές, δεν καταβάλλουν δίδακτρα είναι ένα πολύ καλό κίνητρο για τους νέους, αφού οι οικογένειές τους δεν θα επιβαρύνονται.
Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των σπουδαστών σε πολλά ΙΕΚ, όπως και στο τοπικό Ινστιτούτο υπάρχουν και απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ που επιλέγουν να φοιτήσουν στο δημόσιο ΙΕΚ, γιατί θεωρούν ότι με την ειδικότητα που θα επιλέξουν, θα μπορέσουν να έχουν μια καλύτερη τύχη, όσον αφορά την ανεύρεση μιας εργασίας.
Το Δημόσιο ΙΕΚ Τρικάλων στο πλαίσιο έναρξης του χειμερινού εξαμήνου 2017 Β’ και μετά από πρόσκληση της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. και Ν.Γ. πρότεινε τις παρακάτω ειδικότητες και αναμένεται η έγκρισή τους.
Πρόκειται για τις ειδικότητες, Τεχνικού Τουριστικών Μονάδων Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Τεχνικού Εφαρμογών Πληροφορικής, Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, Προπονητή Αθλημάτων, Βοηθού Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας. Η οριστική έγκριση των ειδικοτήτων αυτών αναμένεται από τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ.
Όπως ανέφερε ο διευθυντής του ΙΕΚ Τρικάλων κ. Γιάννης Σιακαβάρας, οι προτάσεις που υποβλήθηκαν προέκυψαν μέσα από διάλογο που αναπτύχτηκε το προηγούμενο διάστημα και βάσει των αναγκών στην τοπική αγορά.
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα εγκριθούν από τον οργανισμό οι προαναφερόμενες ειδικότητες και οι οποίες στη συνέχεια θα καλυφθούν από σπουδαστές, κάτι ανάλογο που έγινε και πέρυσι.
Ήδη, συνεχίζουν από την περσινή χρονιά στο  Γ΄ εξάμηνο οι ειδικότητες, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου, Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ, Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Βοηθός Φυσικοθεραπευτή και Στέλεχος Οικονομίας Διοίκησης.