Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού

Στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού της περιοχή μας, σε θέματα πρόληψης και υγείας στοχεύει ο Δήμος Φαρκαδόνας και το Κέντρο Υγείας της Φαρκαδόνας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού που τιμάται στις 25 Οκτωβρίου, ο Δήμος Φαρκαδόνας και η αρμόδια Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, συνεχίζοντας τις δράσεις για την προαγωγή της δημόσιας υγείας και την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα πρόληψης, διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 και ώρες 10:00 – 13:00 στην πλατεία Φαρκαδόνας.

Στο πλαίσια της εκδήλωσης, θα προσφερθούν στο κοινό Δωρεάν Μαστογραφίες, ευγενική χορηγία του Διαγνωστικού Κέντρου EUROMEDICA, καθώς και των Ακτινολογικών Εργαστηρίων Μπακογιάννη Κ. Νικολάου και Οικονόμου Β. Ανδρομάχης.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Φαρκαδόνας επισημαίνει ότι ο καρκίνος του μαστού αποτελεί έναν από τους βασικότερους λόγους θανάτου, το δεύτερο μετά τις καρδιαγγειακές νόσους, στις αναπτυγμένες χώρες. Ορισμένοι αριθμοί είναι αρκετοί ώστε να αντιληφθούμε την κοινωνική διάσταση του. Στην Ελλάδα αναφέρονται 4.500 περίπου νέες περιπτώσεις το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Παρά τη συχνότητά του, εάν διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να θεραπευτεί. Οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να είναι δυνατή η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο, τότε που μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία. Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση, τη μαστογραφία και την κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό.1