Ενημερωτική εκστρατεία για τους μαθητές ξεκίνησε το Κέντρο Υγείας

Εκδήλωση διοργανώθηκε στο γυμνάσιο Φαρκαδόνας στο πλαίσιο του προγράμματος που δρομολόγησε το Υπουργείο Υγείας

Το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας με «όπλα» του, τη διάθεση και την προσφορά συνεχίζει τον κύκλο ενημέρωσης για την πληροφόρηση μαθητών και εφήβων.

Επιστήμονες υγείας, μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας συνεχίζουν τις παρεμβάσεις ευαισθητοποιήσεις και ενημέρωσης για την αναπαραγωγική Υγεία που δρομολόγησε το υπουργείο Υγείας.

Οι εν λόγω δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας στο Οικογενειακό Προγραμματισμό Προαγωγής της Αναπαραγωγικής Υγείας».

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, με μέλη της Επιστημονικής Ομάδας να συνεχίζουν τον κύκλο ενημερωτικών δράσεων για την πληροφόρηση των μαθητών. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το γυμνάσιο Φαρκαδόνας, όπου η γενική γιατρός κα Γεωργία Ευθυμιάδη καθώς επίσης και η επισκέπτρια υγείας κα Ελένη Κανιά βρέθηκαν στο σχολείο, ενημερώνοντας τους μαθητές για θέματα που αφορούν στις αλλαγές του σώματος, διανύοντας την εφηβική ηλικία και μετέπειτα κατά την ενηλικίωσή τους. Τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης και του προγράμματος «Είμαι έφηβος, τι μου συμβαίνει». Η γιατρός και επισκέπτρια υγείας εξήγησαν στα παιδιά άγνωστες για εκείνα παραμέτρους, λύνοντας πολλές από τις απορίες που είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν.

Ανάλογες εκδηλώσεις αναμένεται να διεξαχθούν και σε άλλα σημεία που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας.