Ενημερωτική εκστρατεία στην Φαρκαδόνας για τον καρκίνο του μαστού

O καρκίνος του μαστού αποτελεί έναν από τους βασικότερους λόγους θανάτου, το δεύτερο μετά τις καρδιαγγειακές νόσους, στις αναπτυγμένες χώρες. Ορισμένοι αριθμοί είναι αρκετοί ώστε να αντιληφθούμε την κοινωνική διάσταση του. Στην Ελλάδα αναφέρονται 4.500 περίπου νέες περιπτώσεις το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Παρά τη συχνότητά του, εάν διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να θεραπευτεί. Οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να είναι δυνατή η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο, τότε που μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία. Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση, τη μαστογραφία και την κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού που τιμήθηκε στις 25 Οκτωβρίου, ο Δήμος Φαρκαδόνας και η αρμόδια Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, συνεχίζοντας τις δράσεις για την προαγωγή της δημόσιας υγείας και την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα πρόληψης, διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας ενημερωτική εκδήλωση στην πλατεία Φαρκαδόνας.

Στο πλαίσια της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν στο κοινό Δωρεάν Μαστογραφίες, ευγενική χορηγία του Διαγνωστικού Κέντρου EUROMEDICA, καθώς και των Ακτινολογικών Εργαστηρίων Μπακογιάννη Κ. Νικολάου και Οικονόμου Β. Ανδρομάχης.

Στην σημαντικότητα της εκδήλωσης αναφέρθηκε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και προαγωγής υγείας.

«Ως Δήμος θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Στόχος μας η ευρεία ενημέρωση με ανάλογες δράσεις που θα συμβάλουν στα μέγιστα να μας προφυλάξουν και να σώσουν ζωές», τόνισε ο δήμαρχος.